Felix Cozma: „Coaliția PSD-PNL a încercat să ducă pensiile la un nivel acceptabil sau de bun simț pentru pensionarii noștri”

Felix Cozma: Coaliția PSD-PNL a încercat să ducă pensiile la un nivel acceptabil sau de bun simț pentru pensionarii noștri
Sursa foto: Facebook

Felix Cozma, șeful Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a comentat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, Ordinul Casei Naționale de Pensii care stabilește tarife maximale pentru arhivele necesare pentru recalcularea pensiilor. Așa s-a ajuns în situația în care firmele de arhivare cer sume exorbitante oamenilor pentru a le elibera documente pentru pensii:

„Nu s-a rezolvat această problemă și mă gândesc cum ar fi fost dacă nu ar fi existat acel Ordin, deși întradevăr la niște sume destul de mari, dar probabil exact cum alte situații, faptul că statul a intervenit și a încercat să oprească acele creșteri de prețuri situația asta nu e apreciată.

Ca idee generală eu cred că trebuie să ne uităm și la următorul lucru, coaliția aceasta PSD-PNL, cu bune, cu rele, a încercat să facă ceea ce nu s-a făcut în ultimii ani 2020-2021, să venim la un nivel acceptabil sau de bun simț, atât cât s-a putut pentru pensionarii noștri. Că nu este de ajuns din păcate, în concordanță cu creșterea prețurilor, așa este.

Prima recalculare se va face pe baza a ceea ce există deja la dosar. În momentul în care există acea situație cu niște adeverințe pe care din păcate anumiți pensionari trebuie să le ducă și să facă dovada cu ceva. Nu este vina lor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`