Gabriela Firea, despre revenirea lui Victor Ponta în prim-planul politicii: Trebuie să vrea și el să preia funcția de șef al Camerei Deputaților (VIDEO)

Gabriela Firea, despre revenirea lui Victor Ponta în prim-planul politicii: Trebuie să vrea și el să preia funcția de șef al Camerei Deputaților (VIDEO)

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți, în cadrul emisiunii Dosar de Politician de pe B1 TV, că posibilitatea ca fostul premier Victor Ponta să se întoarcă în prim-planul politicii autohtone, mai exact în funcția de președinte al Camerei Deputaților, ține doar de voința sa.

Gabriela Firea a precizat că Victor Ponta nu a plecat de pe scena politică cu capul plecat, pentru că strada nu i-a cerut demisia după incendiul de la Colectiv, ci pentru că a făcut un gest de onoare.

Gabriela Firea, despre revenirea lui Victor Ponta în prim-planul politicii: Trebuie să vrea și el să preia funcția de șef al Camerei Deputaților

#DIRECT_ONE_b84h8z#

"Domnul Ponta este în partid, este în PSD. Așa cum știți este unul dintre cei mai buni prim-miniștri pe care i-a avut România și dacă este să comparăm ce se întâmplă zilele acestea cu guvernuld e tehnocrați, cuvintele de apreciere sunt cu atât mai credibile în fața cetățenilor. Până și PNL consideră această guvernare fără coerență și fără consistență.

Cei care au ieșit atunci în stradă, cel puțin din mărturiile pe care le-am ascultat ulterior, nu i-au cerut demisia lui Victor Ponta. S-a creat o atmosferă în schimb, negativă la adresa guvernului.
A făcut un gest de onoare. A spus >".

Întrebată dacă susține revenirea lui Ponta în funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce PSD i-a retras sprijinul lui Valeriu Zgonea, candidatul PSD al funcția de edil al Capitalei a spus că decizia îi aparțien fostului premier și că încă se discută acest subiect între Liviu Dragnea și acesta.

"Sunt subiectivă. Am lucrat cu Victor Ponta în campania electorală prezidențială, l-am susținut în totalitate, am considerat că va fi cel mai bun președinte al țării, dar respectăm decizia românilor. Ce se va întâmpla în continuare, ce decizie va lua domnia sa, pentru că în primul rând trebuie să vrea și dumnealui să preia pentru câteva luni de zile, până la un nou parlament care se va constitui în noiembrie, această poziție în statul român, de președinte al Camerei Deputaților.
Dragnea și Ponta vor să mai discute. Ponta și Dragnea trebuie să ia decizi împreună.

Nu vreau să vorbesc despre greșelile lui Ponta. Cred că a avut și are foarte multă încredere în oameni și nu de fiecare dată îți răspund cu aceeași monedă", a adăugat Firea.

Despre excluderea lui Zgonea din PSD, Firea a spus că acestuia i s-a reproșat că nu a discutat problenele în interiorul partidului.

"Orice opinie avem o spunem în forurile interioare, apoi luăm o decizie prin vot majoritar și nu ne mai schimbăm. Dumnealui a procedat invers și apoi a venit să ne spună. Eu i-am reproșat direct și prietenește în ședință că toate acele lucruri trebuia să le dezbatem în interior", a spus Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`