Inundațiile au făcut dezastru în Toplița. Jandarmii au intervenit toată noaptea pentru a evacua apa din curți și subsoluri

Inundațiile au făcut dezastru în Toplița. Jandarmii au intervenit toată noaptea pentru a evacua apa din curți și subsoluri
Foto: Pixabay.com

Municipiul Toplița se află sub cod roșu de averse și descărcări electrice. În noaptea de luni spre marți, pompierii din județele Harghita și Mureș au intervenit pentru a evacua apa din mai multe curți și subsoluri sau beciuri inundate.

38 de curți au avut nevoie de ajutorul autorităților

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, pompierii au acționat pentru evacuarea apei în 38 de curți şi şapte beciuri sau subsoluri inundate, în urma apelurilor efectuate la numărul de urgență, potrivit AGERPRES.

La aceste intervenții au participat pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenţie din Gheorgheni şi Topliţa, alături de pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Topliţa şi Borsec, cu ajutorul motopompelor de mică şi mare capacitate.

IGSU a alocat forţe în sprijin de la ISU Mureş, şi anume două echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Târgu Mureş şi Reghin, cu două autospeciale complexe de primă intervenţie şi două motopompe remorcabile.

Apa rezultată în urma ploilor torențiale a început să se retragă natural

În cursul dimineții de marți, apa rezultată în urma ploilor torențale a început să se retragă natural, deși pompierii își continuă intervențiile în locuințele inundate.

„În continuare, echipajele din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 2 Topliţa, sprijinite de cel din cadrul Detaşamentului Reghin, încă intervin pentru evacuarea apei, pe strada Garoafelor din municipiul Topliţa şi pentru îndepărtarea efectelor negative. Echipajele Gărzii de Intervenţie Nr. 1 Gheorgheni şi Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au retras la bază”, a mai informat sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`