Europa de Est ar trebui să se aștepte la mai puțin de la SUA dacă Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale, spune unul dintre oamenii săi. Colby: Eu aș cheltui 10% din PIB pentru Apărare

Europa de Est ar trebui să se aștepte la mai puțin de la SUA dacă Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale, spune unul dintre oamenii săi. Colby: Eu aș cheltui 10% din PIB pentru Apărare
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Europa de Est ar trebui să se aștepte la mai puțin din partea Statelor Unite dacă Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat Elbridge Colby, una dintre persoanele din anturajul fostului președinte american, luni, pentru Politico.

„Statele Unite au un angajament de a sări în ajutor dacă țările NATO sunt atacate. Asta nu e același lucru cu a spune că ar trebui să ne aruncăm întreaga armată (pe Flancul Estic)”, a declarat Elbridge Colby, fost secretar asistent adjunct al apărării în administrația Trump.

Omul lui Trump spune că țările est-europene ar trebui să cheltuie mai mult pentru Apărare

Colby, despre care se crede că va primi o nouă funcție de top în cazul în care Trump revine la Casa Albă, consideră că statele NATO de pe Flancul Estic ar trebui să cheltuie pentru Apărare cu mult peste 2% din PIB.

„Nu cred că este prea impresionant că Lituania cheltuie 3%; Estonia cheltuie 3%. Dacă aș fi ei, aș cheltui 10, dacă sunt serioși în legătură cu cât de amenințători sunt rușii. Cred că europenii trebuie să înțeleagă că trebuie să își consolideze armatele cât mai curând omenește posibil”, a subliniat Elbridge Colby.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)