Nadia Comăneci nu va mai fi onorată de statul român. Lipsa banilor afectează imaginea carierei fostei gimnaste

Nadia Comăneci nu va mai fi onorată de statul român. Lipsa banilor afectează imaginea carierei fostei gimnaste
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Fati Sadou/ABACAPRESS.COM

Fanii Nadiei Comăneci sunt foarte dezamăgiți de faptul că statul nu mai finanțează renovarea bazei sportive din orașul natal al fostei gimnaste și nici construirea unui muzeu dediat carierei sale. De mai bine de un an, CSM Onești și Federația Română de Gimnastică (FRG) caută fonduri, având în vedere că suma de care este nevoie este de 20 de milioane de euro.

Turiștii vizitează sala în care s-a antrenat Nadia Comăneci

Orașul Onești este vizitat anual de foarte mulți turiști tocmai datorită renumelui marii foste gimnaste. Aceștia vor să vadă muzeul dedicat carierei sale care nu există. Dar, pentru cei interesați, pentru 10 dolari de persoană, pot vedea sala în care Nadia Comăneci s-a antrenat. Cu toate acestea, turiștii sunt dezamăgiți că nu pot vedea muzeul dedicat acesteia, conform Cancan.

„Cred că noi avem o obligație mult mai mare față de ceea ce a dat Nadia României. Consider că este suficient faptul că ne-a dat numele, este suficient că este președinta de onoare a clubului din 2013, deci și-a asociat numele cu performanțele oneștene, și cred că e rândul nostru acum să facem ceva”, a precizat Ingrid Istrate, președinta CMS Onești.

Lipsa renovărilor sălilor de gimnastică din Onești

Sala de gimnastică din Onești a fost construită la finalul anilor ’60, dar au trecut mai bine de 50 de ani de când acesta nu a mai fost renovat. În plus, nici lotul olimpic de junioare la gimnastică nu se antrenează într-un mediu potrivit. Nici Liceul Sportiv din Onești nu a mai fost renovat de 30 de ani, a mai transmis Ingrid Istrate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`