Un post de radio a concediat-o pe intervievatoarea lui Biden pentru că a utilizat întrebările trimise în avans de cei care se ocupă de campania președintelui

Un post de radio a concediat-o pe intervievatoarea lui Biden pentru că a utilizat întrebările trimise în avans de cei care se ocupă de campania președintelui
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Hepta - Zuma Press / Oliver Contreras - Pool via CNP

„WURD Radio rămâne o voce independentă iar ascultătorii noștri pot avea încredere că va trage mereu oficialii la răspundere”, a spus directorul postului.

Conducerea radioului spune că nu știa că întrebările au fost trimise de cei din campania lui Biden

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la capacitatea lui Joe Biden de a conduce țara, în urma dezbaterii sale cu Donald Trump din iunie, președintele s-a pregătit pentru interviuri preînregistrate cu două posturi de radio inclusiv WURD, anunță Politico.

Sara M. Lomax, președinte și CEO al WURD Radio, a anunțat duminică că interviul lui Biden cu gazda „The Source” Andrea Lawful-Sanders a fost „aranjat și negociat în mod independent… fără consultare sau colaborare cu conducerea WURD”.

Lawful-Sanders a încălcat standardele postului de independență jurnalistică și „a convenit reciproc” să se despartă de post, cu efect imediat, a confirmat Lomax.

„Acceptarea unui set prestabilit de întrebări pune în pericol încrederea ascultătorilor și nu este o practică pe care WURD Radio o susține.”
Campania Biden a coordonat interviul, nu Casa Albă. „Deși gazdele de interviu au fost întotdeauna libere să pună orice întrebări au dorit, de acum înainte ne vom abține de la a sugera întrebări”, a spus o persoană din echipa de campanie a lui Biden.

Sâmbătă, Lawful-Sanders i-a spus lui Victor Blackwell de la CNN la „În primul rând” că echipa lui Biden i-a trimis mai multe întrebări, iar ea a ales patru dintre ele pentru a le adresa președintelui.

„WURD Radio nu este un purtător de cuvânt al Biden sau al oricărei alte administrații”, a scris Lomax, adăugând că WURD își va revizui politicile și practicile, deoarece „căutăm să învățăm din acest incident”.
Cu sediul în Philadelphia, WURD se descrie ca fiind singurul post de radio de discuții deținut și operat de afro-americani din Pennsylvania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie