Dovleceii sunt legumele de sezon ale verii, fiind gătiți foarte des în această perioadă a anului. Mai mult, dovleceii pane reprezintă una dintre cele mai apreciate preparate culinare din bucătăria românescă.
Cu toate că sunt ușor de preparat și nu necesită mult timp și bani, ca dovleceii pane să iasă gustoși și crocanți, unele gospodine folosesc un ingredient secret.
Dacă vrei să faci cei mai buni dovlecei pane, secretul este să adaugi parmezan în ou. Și pentru a face un preparat delicios, trebuie să treci dovleceii prin ou cu parmezan, iar mai apoi prin pesmet, scrie Click.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru dovlecei pane:
Se spală dovleceii, se taie în felii subțiri și se presară sare deasupra. Se lasă deoparte pentru 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă, apoi se tamponează cu un prosop de bucătărie pentru a le usca.
Pregătește compoziția de făină cu o cantitate mică de apă minerală.
Pune făina, un vârf de sare, piper și ierburi aromate într-un castron, toarnă treptat o cantitate mică de apă minerală și amestecă până obți o textură consistentă. Într-un castron separat, pregătește oul bătut cu parmezanul dat prin răzătoare mică. Folosind o furculiță, trece feliile de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin oul cu parmezan, și la final prin pesmet.
Apoi dovlecelul este gata de prăjit. După prăjire, cel mai bine este să-i lași la răcit pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți coace dovleceii pane în cuptor timp de 15-20 de minute.