Taxa pentru trecerea Podului Ruse-Giurgiu poate fi plătită electronic pentru autoturismele care părăsesc Bulgaria

Taxa pentru trecerea Podului Ruse-Giurgiu poate fi plătită electronic pentru autoturismele care părăsesc Bulgaria
Foto: politiadefrontiera.ro

Șoferii care părăsesc Bulgaria au posibilitatea de a plăti electronic taxa de traversare a Podului Ruse-Giurgiuau, începând cu data de 5 iulie, informează Agenţia Vamală din Bulgaria.

Plata online a taxei de trecere a podului este posibilă pentru toate automobilele care părăsesc Bulgaria (până la 8+1 locuri), indiferent de ţara de înmatriculare, potrivit BTA, citată de Rador.

Se menţine în continuare posibilitatea plăţii pe loc, în numerar sau cu card bancar.

Plata online a taxei de trecere a podului este disponibilă pe portalul Agenţiei Vamale, la adresa https://ep.customs.bg/eportal/public/index?pageId=41&isActive=id6

Taxa este aceeaşi pentru plata în numerar sau fără numerar – 2 euro sau 4 leva. Nu există taxe suplimentare pentru tranzacţie pentru plata online şi fără numerar.

La trecerea podului din România către Bulgaria, taxa este administrată de autorităţile române.

Veniturile din taxa de pod pentru autoturisme în anul 2023 se cifrează la aproape 2,8 milioane de leva (circa 1,4 milioane de euro), iar în primele şase luni din anul 2024, la peste 1,225 milioane de leva (aproximativ 612.000 de euro), informează Agenţia Vamală din Bulgaria.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)