Orașul din Italia care nu mai primește turiști din cauza secetei. Pensiunile și hotelurile, închise

Orașul din Italia care nu mai primește turiști din cauza secetei. Pensiunile și hotelurile, închise

Un adevărat paradis din Italia nu mai primește turiști din cauza secetei. Autoritățile locale din Aprigento, Sicilia,  au fost nevoite să întoarcă turiștii din drum și să închidă pensiunile și hotelurie.

Pensiunile și hotelurile dintr-un oraș din Italia, închise din cauza secetei

Structurile arheoogice și relicvele din Valea Templelor ascund un sistem de apeducte vechi, asemănător unui labirint, care alimentează apa și în prezent. Apeductul, însă, este atât de secât încât hotelurile și pensiunile din oraș au fost nevoite să refuze turiștii.

Proprietățile nu au suficientă apă nici pentru a le garanta oaspeților o toaletă sau un duș.

Sicilia a început să impună restricții de apă încă din luna februarie, când în regiune a fost declarată o stare de urgență pe fondul unei secete necruțătoare. Infrastructura învechită nu a făcut decât să agraveze penuria de apă, care a afectat turismul și agricultura.

Peste un milion de persoane din 93 de comunități au apa raționalizată. Multe dintre acestea au fost neovite să reducă consumul de apă cu până la 45%, potrivit CNN.

Turiștii au început să întrebe dacă merită să viziteze zonele afectate din Sicilia. Hotelurile își avertizează clienții cu privire la potențialele penurii și își ajută pe aceștia să facă rezervări în alte locuri de pe insulă, unde nu există restricții sau sunt mai puțin severe.

„Pe bună dreptate, oamenii ne cer asigurări înainte de aveni, dar nu știm ce să le spune”, a declarat Giovanni Lopez, un proprietar.

„Situația afectează rapid întregul sector al cazării turistice, ceea ce riscă să aibă consecințe economice grave, având în vedere că turismul este un sector pe care se bazează aproape toată lumea din această parte a Siciliei”, a mai spus el, potrivit sursei citate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”