Principalul aeroport din Milano, Malpensa, va fi redenumit Silvio Berlusconi în semn de omagiu adus fostului prim-ministru italian

Principalul aeroport din Milano, Malpensa, va fi redenumit Silvio Berlusconi în semn de omagiu adus fostului prim-ministru italian
Sursa Foto: Hepta.ro

Principalul aeroport din Milano, Malpensa, va fi redenumit Silvio Berlusconi în semn de omagiu adus fostului prim-ministru italian, a anunțat ministrul Transporturilor Matteo Salvini, potrivit Reuters.

Aeroportul Malpensa din Milano va fi redenumit Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani. Acesta a condus patru guverne în fruntea patridului său de centru-dreapta „Forza Italia”, fiind una dintre cele mai divizate figuri italiene din epoca modernă.

Autoritatea aviației civile a aprobat o cerere din partea regiunii Lombardia din jurul orașului Milano cu privire la redenumirea aeroportului Malpensa în onoarea lui Berlusconi, care provine din capitala financiară a țării, a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă.

„Având în vedere că decizia finală aparţine ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe”, a spus ministrul, care este și liderul partidului de extremă dreaptă Liga și un aliat al lui Berlusconi.

„În memoria prietenului meu Silviu, un mare om de afaceri, un mare cetățean milanez și un mare italian”, a postat Salvini pe platforma X (fosta Twitter).

Autoritățile locale din Portofino, Italia, au decis, în septembrie 2023, să poarte numele lui Silvio Berlusconi. Decizia neobișnuită face ca Portofino să devină prima localitate din Italia care numește o stradă după Berlusconi.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele din Milano la vârsta de 86 de ani. El se întorsese la spital, după ce, nu de mult, fusese internat 45 de zile din cauza unei pneumonii și a leucemiei cronice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`