Salata Caesar este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare. Aceasta a fost inventată în Mexic, în 1924, de un imigrant italian pe numele său Caesar Cardini.
Caesar Cardini, un celebru bucătar italian care a emigrat în Statele Unite după Primul Război Mondial, este cel care a dat numele cunoscutei salate. Deși deținea o casă în San Diego, familia Cardini a deschis un restaurant în Tijuana, Mexic, potrivit adevărul.ro.
În data de patru iulie 1924, bucătarul Caesar nu a primit proviziile pe care le aștepta. Având foarte mulți clienți în restaurant, Ceasar Cardini a decis să improvizeze o salată cu ingredientele rămase.
Principalele ingrediente ale salatei Caeser sunt salata verde, crutoanele, parmezanul ras și dressingul, care este format din ouă, ulei de măsline, anșoa, usturoi, muștar, sos Worcestershire, lămâie, sare și piper.
Primii pași în preparare sunt combinarea gălbenușurilor de ou cu anșoa, usturoi, sucul de lămâie, muștarul și sosul într-un bol.
Treptat se adaugă uleiul de măsline până când dressingul devine cremos și se asezonează cu sare și piper după gust. Salată verde este ruptă în bucăți potrivite și așezată într-un bol mare. Se adaugă crutoanele și se presară generos un strat de brânză rasă deasupra.