Adina Săniuță (USR) a explicat câți bani va primi un pensionar, care a muncit în condiții grele, conform noii legi a pensiilor: „Avem probleme foarte mari și vreau să vă expun o problemă” (VIDEO)

Adina Săniuță (USR) a explicat câți bani va primi un pensionar, care a muncit în condiții grele, conform noii legi a pensiilor: Avem probleme foarte mari și vreau să vă expun o problemă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Adina Săniuță

Senatoarea USR, Adina Săniuță, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre noua lege a pensiilor. Senatoarea a spus că sunt probleme foarte mari cu această lege și că, “probabil, vom vedea niște artificii astfel încât să iasă, din nou, unii parlamentari și guvernanți salvatori”.

De asemenea, Adina Săniuță a precizat că afectați vor fi și pensionarii care au lucrat în condiții grele, aceștia vor primi mai puțini bani.

Câți bani va lua un pensionar care a muncit în condiții grele, conform noii legi

“Nici nu sunt bani. Asta știm foarte bine pentru că Guvernul se împrumută constant, deficitul este în cer și mai este o problemă.

M-ai întrebat de soluție, mai devreme. Colegii mei, care sunt în comisiile de muncă, atât din Senat, cât și din Camera Deputaților, au cerut și am cerut noi, ca grup USR, corectarea legii pensiilor printr-o sesiune extraordinară în Parlament, pentru că de câte ori s-a discutat în comisiile de muncă, s-a recunoscut că există probleme cu această lege, însă au spus haideți să o trecem repede, astfel încât să nu sufere românii. Rezultatul îl vedem acum, tot românii suferă și, bineînțeles, probabil vom vedea niște artificii, astfel încât să iasă din nou unii parlamentari și guvernanți salvatori. Avem probleme foarte mari și vreau să vă mai expun o problemă, respectiv pensiile celor care au lucrat în condiții speciale, în condiții grele, cum ar fi minerit, orice zonă în care s-a muncit în condiții grele și vă dau un exemplu.

Am aici un calcul, un om care a lucrat 33 de ani în minerit și a adunat 63 de puncte, are acum, pe legea veche, o pensie de 7.220 RON, însă pe noua lege, cea a PSD-PNL, cu toate punctele de stabilitate, va ajunge la 5.487 RON, adică cu mai puțin de 1.732 RON”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)