Ministrul Radu Oprea (PSD): „Ultimele statistici Eurostat arată că PIB-ul per capita raportat la puterea de cumpărare a ajuns la 80%. Suntem lângă Polonia, am depășit Grecia și Ungaria” (VIDEO)

Ministrul Radu Oprea (PSD): „Ultimele statistici Eurostat arată că PIB-ul per capita raportat la puterea de cumpărare a ajuns la 80%. Suntem lângă Polonia, am depășit Grecia și Ungaria” (VIDEO)
Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei. Sursa foto: Radu Oprea / Facebook

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a declarat vineri, pentru B1 TV, că prioritatea social-democraților acum e economia țării, inclusiv turismul fiind perioadă de concedii, iar candidatul partidului la alegerile prezidențiale va fi stabilit la un moment dat, în cadrul unui congres.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Radu Oprea laudă dezvoltarea economică a României

„În PSD, congresul stabilește candidatul. Cu certitudine vom avea un congres pentru desemnarea candidatului și atunci lucrurile vor fi lămurite. E foarte bine că știm data alegerilor”, a declarat Radu Oprea.

El a precizat apoi că în această perioadă prioritatea lor e să susțină economia românească, inclusiv turismul.

Întrebat dacă PSD mai ia în calcul un eventual tandem președinte – premier cu PNL, Oprea a răspuns: „Eu văd ce am reușit să facem în România în această perioadă, și mă uit în contextul celorlate state din regiune, Bulgaria de exmeplu, unde acum două zile guvernul propus nu au trecut de parlament, vor avea iar alegeri anticipate, a șaptea oară cred, un lucru care nu face bine economiei, încrederii, investuițiilor străine. Și văd ce am făcut noi în România, am adus stabilitate, pe primele patru luni investițiile străine au crescut cu 34%, prognozele de creștere economică sunt foarte bune, ultimele statistici Eurostat arată că PIB-ul per capita raportat la puterea de cumpărare a ajuns la 80%, suntem lângă Polonia, am depășit Grecia și Ungaria. Lucrurile acestea sunt realizate cu această stabilitate politică, care înseamnă încredere pentru mediul de afaceri din România și pentru investitorii străini”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`