Cadavrele aparținând 89 de migranți au fost recuperate din Atlantic. O fetiță de 5 ani a fost salvată

Cadavrele aparținând 89 de migranți au fost recuperate din Atlantic. O fetiță de 5 ani a fost salvată
sursă foto: captură YT

Paza de coastă din Mauritania au recuperat 89 de cadavre de migranți de pe o barcă care s-a răsturnat în Oceanul Atlantic, luni. Nouă persoane – inclusiv o fetiță de cinci ani – au fost salvate, dar alte zeci sunt date dispărute.

Peste 5.000 de migranți au murit în timp ce încercau să ajungă în Spania, în 2024

Supraviețuitorii spun că nava – o barcă tradițională de pescuit – a plecat săptămâna trecută din zona de frontieră senegaleză-gambiană cu 170 de persoane la bord. S-a răsturnat în largul coastei de sud-vest a Mauritaniei, potrivit BBC.

Mauritania este un punct cheie de tranzit pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa din Africa de Vest, cu mii de bărci plecând din țară anul trecut.

Cea mai comună destinație de pe traseul periculos este Insulele Canare din Spania. Guvernul spaniol spune că aproape 40.000 de oameni au sosit acolo anul trecut – dublu față de anul precedent.

Disperați să ajungă în Europa, migranții călătoresc adesea cu bărci supraîncărcate. Peste 5.000 de migranți au murit în timp ce încercau să ajungă în Spania pe mare în primele cinci luni ale anului 2024, estimează organizația de caritate Ca-minando Fronteras.

În aprilie, UE a acordat Mauritaniei un ajutor de 210 de milioane de euro – din care aproape 60 de milioane de euro vor fi investiți în lupta împotriva migrației fără acte în Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`