Interlop din Oradea, ajuns fugar după condamnare, s-a predat de bunăvoie. Poliţiştii îl căutau de două luni

Interlop din Oradea, ajuns fugar după condamnare, s-a predat de bunăvoie. Poliţiştii îl căutau de două luni
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Un interlopdin Oradea, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru şantaj, dar fugit din țară, s-a predat de bunăvoie, miercuri, la sediul Poliţiei Bihor, potrivit ebihoreanul.ro.

Împreună cu alţi şase bătăuşi din Oradea – Losonczi Norbert Alexandru (35 ani), Sergiu Bogdan Turcuţ (39 ani), Raul George Lup (36 ani), Florin Răzvan Moza (32 ani), Samuil Ionuţ Gal (35 ani) şi Constantin Letan (31 ani) -, Praja Levente Vasile a şantajat un tânăr în vârstă de 28 ani.

În seara zilei de 17 iunie 2021, banda de şantajişti l-au acostat pe tânăr în parcarea complexului comercial ERA Park Oradea.

Agresorii veniseră cu mai multe maşini cu care au blocat autoturismul acestuia, l-au bătut, l-au ameninţat cu moartea şi cu incendierea casei dacă nu le plăteşte 15.000 euro „despăgubiri”. Interlopii îl acuzau că ar fi informator al poliţiştilor, iar, din cauza lui, o călăuză care transporta migranți ar fi fost prinsă.

În perioada care a urmat, tânărul a fost supus unei presiuni permanente.  În cele din urmă, băiatul a cerut ajutorul poliţiştilor. Şantajiştii au fost prinşi în flagrant trei luni mai târziu, pe 20 septembrie 2021, în Piaţa Unirii din Oradea, în timp ce primeau 5.000 de lei de la victima lor, o parte din „datoria” pe care o avea faţă de ei.

Pe 19 octombrie 2021, cu toţii au fost trimişi în judecată, pentru şantaj, lovire, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui