Ce alimente nu sunt recomandate să le consumăm vara. Ne pot face mai mult rău decât bine

Ce alimente nu sunt recomandate să le consumăm vara. Ne pot face mai mult rău decât bine
Sursă foto: Pixabay

Specialiștii ne recomandă vara să consumăm alimente care conțin multă apă, deoarece deshidratarea se produce mai rapid în această perioadă, din cauza transpirației și căldurii excesive. Există anumite alimente care ar trebui evitate în sezonul cald, deoarece duc la deshidratarea mai rapidă a organismului.

Care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim în această perioadă

Unele dintre alimentele care nu sunt recomandate să le consumăm în perioada verii sunt cele sărate, deoarece corpul elimină mineralele prin transpirație și urinare în exces, ceea ce duce la deshidratare. Specialiștii ne recomandă ca vara să punem mai puțină sare în mâncare și să evităm chipsurile, covrigeii, mezelurile sau conservele, potrivit ziare.com. 

Mâncărurile picante sunt și ele pe lista alimentelor pe care trebuie să le evităm în această perioadă. Alimentele picante sunt delicioase, însă ne pot face mai mult rău pe timpul verii, deoarece atunci când consumăm un preparat picant, corpul nostru începe să transpire în exces, ceea ce duce la o deshidratare mai rapidă.

Care sunt băuturile ce nu se recomandă a fi consumate vara

Băuturile cu cafeină nu sunt recomandate în sezonul cald, deoarece cafeina este un bun diuretic, prin urmare duce la eliminarea rapidă a apei din organism. De aceea, pe timpul verii este recomandat să nu consumăm băuturi precum cafea, ceai verde, ceai negru, băuturi energizante sau băuturi pentru sportivi care au cafeină.

Băuturile alcoolice sunt o alegere foarte comună seara, după o zi călduroasă. Totuși, alcoolul este foarte periculos pe canculă, deoarece accelerează procesul de transpirație, prin urmare favorizează deshidratarea rapidă.

„Se poate bea cafea când e cald, dar depinde de cantitatea de cafeină pe care o conține acel pahar. Cafeaua în doze mici are efectele ei benefice. În doze mari nu e bună, și mai ales nu e bună pe caniculă. Dar mai grav decât consumul de cafea este consumul de alcool. (…) Se poate ajunge la hipertermie malignă, comă, afectare cardiacă, respiratorie, afectare renală și hepatică, fără șanse de revenire, cu toate eforturile noastre. Oricum, alcoolul consumat pe căldură accentuează deshidratarea. Și e nevoie de și mai multă apă ca el să fie eliminat din organism”, a explicat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași, potrivit digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)