Perle de la examenul de Bacalureat de la proba de la Limba Română. „Că dacă nu-i place să scrie…?”

Perle de la examenul de Bacalureat de la proba de la Limba Română. „Că dacă nu-i place să scrie…?”

Luni, 1 iulie, a avut loc prima proba a examenului de Bacalaureat, debutând cu proba de la Limba Română, iar, la fel ca în fiecare an, profesorii corectori s-au amuzat pe seama perlelor găsite în lucrările absolvenților.

„Moara cu noroc” nu le-a purtat noroc unora

La subiectul III, în funcție de profil, elevii trebuiau să redacteze un eseu despre particularitățile nuvelei „Moara cu noroc” sau să caracterizeze un personaj, ceea ce le-a dat bătăi de cap elevilor, conform Cancan.

Profesorii au spus că subiectele au fost destul de accesibile, dar, cu toate acestea, perlele nu au ezitat să apară. Unii absolvenți au și recunoscut că nu au citit nuvela, iar alții au făcut greșeli gramaticale grave.

Perlele absolvenților

Răspunsuri amuzante s-au scris și în prima parte a examenului, unde elevii trebuiau să rezolve cinci exerciții pe baza textului „O vizită la Tudor Arghezi” din volumul „Amintiri și portrete literare”.

– „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”;
– „Scriitorului îi e frică de Arghezi, așa că îi ia flori ca unei femei”;
– „Musafirul e întrebat că ce critică. Că dacă nu-i place să scrie…?”;
– „O trăsătură a musafirului este speriat de bombe”;
– „“Împrejurare” e din familia lexicală a cuvântului jur. Are sensul de a fi împrejur”;
– „Autorul este surprins că Tudor Arghezi nu e un boșorog târât în baston”;
– „La Moara cu Noroc își făceau veacul doi porcari- Mână Ruptă și Boul”. Corect este: Buză Ruptă și Săilă Boarul”;
– „Notațiile autorului au rolul să știe actorii ce să facă în casa lui Chirilă”;
– „Autorul a vrut să se comporte mut. Dar, la o întrebare, a devenit vorbitor”;
– „Prozatorul Tudor Arghezi are o concluzie impertinentă, că criticul tânăr nu se pricepe”, sunt câteva dintre perlele absolvenților la proba de la Limba Română de la Bacalaureat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)