Fostul ministru Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice: Am fost selectat pentru a șasea oară să reprezint România. E o onoare și o bucurie (VIDEO)

Fostul ministru Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice: Am fost selectat pentru a șasea oară să reprezint România. E o onoare și o bucurie (VIDEO)
Foto: Eduard Novak / Facebook

Eduard Novak, fost ministru UDMR al Sportului, va reprezenta pentru a șasea oară România la Jocurile Paralimpice. „Este o onoare și o bucurie că pot să-mi reprezint din nou țara”, a afirmat acesta.

Eduard Novak, la Jocurile Paralimpice

„Un anunț pe care de-abia așteptam să-l împărtășesc cu voi: ieri, Federația Română de Ciclism a confirmat oficial am fost selectat pentru a șasea oară să reprezint România la Jocurile Paralimpice din august! Este o onoare și o bucurie că pot să-mi reprezint din nou țara, că pot practica sportul pe care îl iubesc la nivel de performanță și că în continuare îmi pot depăși limitele. Mai multe detalii despre această poveste vă las în clipul pe care vă invit să-l urmăriți și să-mi spuneți impresiile voastre. Eu pot spune doar că, în august, la Jocuri, o să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat onorabil. Hai, România! 🏆”, a transmis Eduard Novak, pe Facebook:

Cine este Eduard Novak

Eduard Novak a fost ministrul UDMR al Sportului din decembrie 2020, în mandatele premierilor PNL Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă, până la rotativa premierilor din iunie 2022, în urma căreia Marcel Ciolacu (PSD) a ajuns la conducerea Guvernului, când UDMR a fost scos de la guvernare. Speculațiile la vremea respectivă au fost că PNL-iștii i-au scos pe UDMR-iști de la guvernare pentru a pune mâna pe Ministerul Dezvoltării condus de ei, un minister extrem de bănos și important în context electoral. Pe de altă parte, mandatul lui Eduard Novak a fost marcat de câteva scandaluri și momente stânjenitoare.

Eduard Novak a rămas fără piciorul drept în urma unui accident rutier, în 1996. El e singurul campion paralimpic din istoria României – câştigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012. De asemenea, la Jocurile Paralimpice din Beijing, din 2008, a câștigat medalia de argint în proba de contratimp pe şosea, iar în 2021, la Tokyo, a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă