Lupta strânsă între mielul de Paște și mititeii de 1 Mai. În timp ce o parte dintre români pregătesc friptura de miel şi drobul, alţii susţin că preferă să marcheze sărbătorile pascale cu mici şi cârnăciori la grătar, având în vedere că prima zi de Paşte coincide cu 1 mai muncitoresc. Mai mult, unii bucureşteni susţin că şi-ar fi dorit o zi liberă în plus, pentru a marca ambele sărbători cum se cuvine, după cum transmite B1 TV.
Friptură de miel, drob şi ciorbă de miel, sunt doar câteva dintre bucatele pe care o mare parte dintre români le pregătesc cu spor înainte de Paşte. Având în vedere că anul acesta Paştele pică de 1 mai, micii şi cârnăciorii din carne de porc concurează serios cu preparatele din cane de miel. Mulţi romani preferă să petreacă Paştele în stilul specific zilei de 1 mai, adică să facă grătare la iarbă verde.
Miel sau Mici?
#DIRECT_ONE_fhixuv#
Mai mult, o parte dintre români susţin că şi-ar fi dorit mai multe zile libere pentru a putea marca şi paştele, dar şi 1 mai. Unii au susținut că ar mai fi trebui o zi liberă cu această ocazie, și să nu fie amestecate sărbătorile religioase cu cele muncitorești.
Potrivit unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori asupra a 25 de tipuri de mititei , conținutul de carne la produsele analizate variază între 61,5% și 90%. La 28% dintre produsele analizate nu se specifică insa conţinutul de carne, fapt ce contravine legii privind etichetarea produselor.Studiul mai arată că în toate caserolele de mititei s-a folosit bicarbonat de sodiu.