Cum putem păstra fructele și legumele proaspete mai mult timp în frigider

Cum putem păstra fructele și legumele proaspete mai mult timp în frigider
Foto: Pixabay

Majoritatea oamenilor aleg să depoziteze fructele și legumele în frigider pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Potrivit site-ului halfyourplate.ca, unele dintre acestea pot fi chiar congelate pentru a fi păstrate pe termen mai lung.

Cum trebuie să păstrăm legumele și fructele în frigider

Depozitarea fructelor și legumelor în frigier este necesară pentru a fi proaspete pentru cât mai mult timp. Fructele de pădure nu se spală înainte de a fi băgate în frigider, deoarece se vor strica mai rapid. Acestea trebuie spălate doar înainte de consum, conform G4Food.ro. 

Citricele pot fi păstrate în frigider pentru o durată mai lungă de timp. Totuși, ele nu se mai coc după ce au fost culese, astfel că pot fi depozitate și pe blatul din bucătărie. Cireșele, vișinele și strugurii se păstrează în frigider, dar fără a fi spălate în prealabil. Spălarea acestora se face doar înainte de consum.

Pepenii verzi sau galbeni rezistă mai bine în frigider, în special după ce au fost tăiați. Este obligatoriu să punem la frigier bucățile rămase pentru a preveni stricarea lor. Salata, spanacul, broccoli și conopida trebuie păstrate în frigider, dar separate de alte fructe și legume, pentru a preveni alterarea rapidă.

Ciupercile se păstrează bine în frigider, dar fără a fi spălate înainte, pentru a evita stricarea lor. Morcovii, țelina, sfecla și ridichile se păstrează cel mai bine în frigider.

Ce legume și fructe putem congela

Congelarea este o metodă excelentă dacă dorim să avem fructe și legume proaspete pentru mai mult timp.

Fructele de pădure și căpșunile pot fi congelate fără probleme. Bananele foarte coapte pot fi, de asemenea, congelate. Acestea trebuie curățate de coajă și congelate în pungi de plastic.

Mango și ananasul pot fi feliate și congelate în pungi de plastic. Astfel, ne putem bucura de gustul lor oricând dorim. Vinetele proaspete, salata verde, cartofii, varza și ridichile nu sunt recomandate pentru congelare, deoarece își pierd textura și calitățile după decongelare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni