Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: „Ca parteneri și aliați în NATO, angajamentul nostru față de România este de neclintit” (VIDEO)

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: Ca parteneri și aliați în NATO, angajamentul nostru față de România este de neclintit (VIDEO)

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat miercuri, cu ocazia recepției organizată cu ocazia Zilei Americii că angajamentul SUA față de România “este de neclintit și esențial pentru protejarea valorilor noastre comune și a modului nostru de viață”:

“Declarația de Independență semnată acum 248 de ani pe 4 iulie a marcat nașterea SUA. Națiunea noastră a fost fondată pe idealurile libertății, egalității și a căutării fericirii, precum și pe valorile durabile ale democrației și a statului de drept. Aceasta ne-a ghidat țara prin secole de dezvoltare, provocare și progres. Această sărbătoare ne amintește că aceste valori democratice sunt aspirații universale care rezonează cu oameni din întreaga lume, inclusiv cu prietenii noștri din România.

Parteneriatul nostru strategic cu România este construit pe valori democratice comune, relațiile economice, legăturile profunde între oameni și cooperare în domeniul securității și apărării. Ca parteneri și aliați în NATO, angajamentul nostru față de România este de neclintit și esențial pentru protejarea valorilor noastre comune și a modului nostru de viață”.

Ambasadoarea SUA la București a reiterat afirmațiile președintelui Joe Biden potrivit cărora România a depășit toate așteptările în NATO:

“Felicitări, România pentru aniversarea a 20 de ani în NATO, în acest an. După cum a spus recent președintele Biden, România a depășit toate așteptările ca aliat puternic”.

Kathleen Kavalec a mulțumit României pentru sprijinul oferit Ucrainei:

“Gândul nostru se întreaptă de asemenea, către prieteniinoștri din Ucraina care continuă să sufere din cauza războiului ilegal, neptovocat și oribil provocat de Rusia. Vom fi mereu recunoscători poporului român pentru sprijinul neclinit acordat poporului ucrainean în momentul lor de cumpănă. Ați oferit un sprijin umanitar, politic, economic și militar semnificativ vecinilor dumneavoastră și știu că România este pregătită să ajute la reconstrucția Ucrainei atunci când va veni acel moment”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă