Explicația lui Biden pentru dezbaterea ratată în faţa lui Trump: “Aproape am adormit pe scenă”

Explicația lui Biden pentru dezbaterea ratată în faţa lui Trump: “Aproape am adormit pe scenă”
Președintele american Joe Biden. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Joe Biden a dat vina pentru performanța sa slabă din dezbaterea prezidențială de săptămâna trecută pe călătoriile pe care le-a făcut în străinătate – în ciuda faptului că și-a petrecut șase zile la Camp David pregătindu-se pentru confruntare.

Vorbind la un eveniment de campanie în McLean, Virginia, marți seară, președintele SUA a recunoscut că dezbaterea împotriva rivalului republican Donald Trump nu a decurs bine, potrivit The Standard.

„Nu am avut cea mai bună noapte a mea, dar adevărul este că știți, nu am fost foarte deștept”, a spus domnul Biden, vorbind la strângerea de fonduri de campanie fără ajutorul unui teleprompter.

„Am decis să călătoresc în jurul lumii de câteva ori, trecând prin aproximativ 100 de fusuri orare… înainte de… dezbatere.

„Nu mi-am ascultat personalul și m-am întors și aproape că am adormit pe scenă”, a spus el. „Nu este o scuză, dar este o explicație.”

Biden a călătorit în Franța și Italia în timpul a două călătorii separate în intervalul de două săptămâni luna trecută, zburând peste noapte de la summitul Grupului celor Șapte de la Bari, Italia, pentru a apărea la o strângere de fonduri cu fostul președinte Barack Obama la Los Angeles pe 15 iunie înainte revenind la Washington a doua zi.

Apoi a petrecut șase zile la Camp David pregătindu-se pentru dezbaterea din 27 iunie.

Oficialii de la Casa Albă au dat vina pe o răceală pentru performanța lui Biden în timpul dezbaterii.  Biden nu a menționat că a fost bolnav în timpul strângerii de fonduri de marți.

Biden s-a confruntat cu întrebări din ce în ce mai mari cu privire la oferta sa de realegere din 2024, după performanța șocantă de săptămâna trecută în dezbatere.

Congresmanul Texas Lloyd Doggett a devenit marți primul democrat care a cerut lui Biden să se retragă din cursă.

Casa Albă a anunțat marți că președintele Biden se va întâlni cu liderii Congresului și guvernatorii democrați, va sta pentru un interviu de televiziune și va ține o conferință de presă în zilele următoare, un tur de forță menit să respingă presiunile crescânde ca el să se retragă.

„Ne dorim cu adevărat să întoarcem pagina cu asta”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, despre apelurile din ce în ce mai intense la adresa lui Biden de a renunța la cursă.

Ea a adăugat că președintele nu a avut nicio intenție să se îndepărteze, caracterizând eșecurile sale în dezbateri drept o simplă dovadă a „unei nopți proaste” când a fost răcit.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie