Beneficiile aromaterapiei asupra creierului. Cele 7 mirosuri care ajută la îmbunătățirea memoriei

Beneficiile aromaterapiei asupra creierului. Cele 7 mirosuri care ajută la îmbunătățirea memoriei
Sursă foto: Pixabay

Anumite mirosuri pot contribui la capacitatea cognitivă, iar potrivit unor studii științifice,aceste arome pot stimula zone ale creierului legate de învățare și reținerea informațiilor. Un studiu realizat recent de Universitatea din California-Irvine a demonstrat că există șapte mirosuri care pot facilita procesul de învățare și reținere a informațiilor, potrivit click.ro.

Menta

Aroma de mentă poate fi folosită pentru a îmbunătăți concentrarea și memoria pe termen scurt. Aceasta poate fi utilizată sub formă de ulei esențial, gumă de mestecat sau ceai.

Rozmarin

Rozmarinul are efecte benefice asupra memoriei pe termen lung și vitezei de procesare a informațiilor. Acesta poate fi cosnumat în preparate culinare, sub formă de uleiuri esențiale sau frunze uscate.

Lavanda

Lavanda este cunoscută pentru starea de relaxare pe care o produce, însă poate ajuta și la îmbunătățirea memoriei și a calității somnului, ceea ce este important pentru învățat. Aceasta poate fi utilizată sub formă de ulei esențial sau pliculețe parfumate.

Scorțișoara

Scorțișoara poate stimula activitatea creierului, îmbunătățind memoria vizuală și atenția. Se poate folosi sub formă de ulei esențial, bețe de scorțișoară în ceai sau în preparate culinare.

Iasomia

Iasomia poate reduce anxietatea și poate îmbunătății memoria pe termen scurt. Poate fi folosită sub formă de ulei esențial și poate fi consumată și sub formă de ceai, ambele variante fiind excelente pentru relaxare și stimulare mentală.

Lămâia

Lămâia poate crește vigilenta și durata de atenție, ceea ce poate contribui la procesul de învățare. Poate fi consumată în preparate culinare sau sub formă de suc proaspăt, ori sub formă de ulei esențial.

Salvia

Salvia ajută la îmbunătățirea memoriei, de aceea uleiul esențial sau ceaiul din această plantă sunt opțiuni excelente pentru stimularea mentală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`