Care este temperatura apei din Marea Neagră în luna lui Cuptor. Apa va atinge intervalul optim

Care este temperatura apei din Marea Neagră în luna lui Cuptor. Apa va atinge intervalul optim
Sursa foto: Arhivă personală

Deși mulți turiști aleg să își petreacă concediile peste hotare, unde se pot bucura de plajăe întinse, cu nisip fin și apă cristalină, există foarte mulți români care preferă Marea Neagră. În luna iulie și august plajele de pe litoralul romanesc vor fi pline de turiști care se vor bucura de vremea călduroasă.

În luna iulie și august, apa mării va avea temperatura perfectă

În următoarea perioadă, cei care aleg să se bucure de câteva zile de plajă pe litoralul romanesc vor avea parte de toate condițiile. În Mamaia spre exemplu, temperatura medie a apei din Marea Neagră va fi în iulie de 24.7 grade Celsius, care potrivit specialiștilor este temperatura perfectă pentru scăldatul prelungit. Temperatura minimă apei în Mamaia în luna iulie va fi de 22 grade Celsius, iar maxima de 28 de grade.

În ultimii ani, temperatura medie apei la început de iulie a fost în jur de 24.3 grade Celsius, iar până la sfârșitul lunii apa ajungea la o temperatură de 24.8 grade Celsius, potrivit cancan.ro.

Temperatura medie a apei în primul deceniu a fost de 24 de grade, la mijlocul lunii aceeași temperatură, iar la final 25 de grade Celsius.

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare la mare

Tarifele au crescut în toate stațiunile. De exemplu, în Mamaia, o cameră într-un hotel de 3 stele costă de la 240 de lei pe noapte. La 4 stele, prețul pornește de la 367 de lei. În ambele cazuri, oferta include micul dejun.

În schimb, în Eforie Nord, o cameră dublă într-un hotel de 3 stele costă, de astăzi, de la 165 de lei pe noapte. La 4 stele, cu tot cu demipensiune, ajunge la 671 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`