Talibanii ar fi discutat cu autoritățile americane despre un „schimb” de prizonieri

Talibanii ar fi discutat cu autoritățile americane despre un „schimb” de prizonieri
Talibanii ar fi discutat cu autoritățile americane despre un „schimb” de prizonieri Foto: Hepta - Zuma Press / Adrien Vautier

Un purtător de cuvânt al guvernului taliban de la Kabul a declarat că doi americani sunt deținuți în Afganistan. Acesta ar mai fi precizat că s-a discutat cu autoritățile americane despre un „schimb” pentru afganii încarcerați în centrul de detenție american de la Guantanamo, scrie Agerpres.

Talibanii și americanii, discuție cu privire la un „schimb” de prizonieri

„Ar urma să-i putem elibera pe cetăţenii noştri în schimb, întrucât cetăţenii americani sunt importanţi pentru Statele Unite, aşa cum şi afganii sunt importanţi pentru noi”, a declarat purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid într-o conferinţă de presă.

În cadrul unei reuniuni organizate recent de ONU în Qatar ar fi avut loc discuții despre un schimb de prizonieri cu reprezentanții Washingtonului.

Conferința din Qatar, la care au fost prezenți și reprezentanți ai ONU, autorități talibane și emisari speciali în Afganistan, s-a încheiat luni, 1 iulie 2024.

Zabihullah Mujahid a declarat că „doi cetățeni americani sunt întemnițați în Afganistan”.

El a adăugat că prizonierii afgani se află în detenție în SUA, în special în centrul de maximă securitate de la Guantanamo, în insula Cuba.

„Am discutat deja despre eliberarea lor cu Statele Unite. Condiţiile Afganistanului ar trebui să fie acceptate”, a declarat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`