Care sunt noile condiții pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Modificările vor fi implementate de miercuri, 3 iulie

Care sunt noile condiții pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Modificările vor fi implementate de miercuri, 3 iulie
Sursa foto: Pixabay

Noile modificări legislative în sistemul de pașapoarte vor fi implementate de miercuri, 3 iulie 2024. Potrivit acestora, pașaportul temporar va fi eliberat numai în situații obiective și urgente. Cazurile în care deplasarea persoane pe teritoriul unei alte țări are ca scop turismul nu mai sunt considerate urgente, scrie Agerpres.

Pașaportul simplu temporar, eliberat numai în anumite cazuri

„Situaţiile obiective şi urgente trebuie probate cu documente din care să rezulte necesitatea deplasării persoanei în străinătate. Totodată, atragem atenţia cu privire la faptul că există state care nu permit intrarea pe teritoriul lor naţional cu paşaportul simplu temporar, sens în care recomandăm accesarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, secţiunea condiţii de călătorie, înaintea efectuării călătoriei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Noi modificări vor fi implementate și în cazul pașapoartelor declarate pierdute, distruse sau furate. Aceste documente vor fi nule de drept și nu vor mai putea fi utilizate, chiar dacă vor fi găsite ulterior.

Persoanele care își găsesc documentul de călătorie declarat pierdut au obligația de a-l depune la cel mai apropiat serviciu public comunitar de pașapoarte, la Direcţia Generală de Paşapoarte ori la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

În cazul în care pașaportul simplu electronic/temporar este pierdut sau distrus, acesta trebuie declarat de către titular la orice serviciu public comunitar de paşapoarte sau la Direcţia Generală de Paşapoarte, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`