Țara din Europa în care aproape 60% din energia electrică este produsă de echipamentele regenerabile

Țara din Europa în care aproape 60% din energia electrică este produsă de echipamentele regenerabile
sursă foto: captură YT

Datele operatorului de rețea din Spania, Redeia, arată că aproape 60% din electricitate a fost generată din surse regenerabile de energie în prima jumătate a anului 2024. Acest lucru a fost posibil datorită capacității solare și producției din hidrocentrale, scrie Reuters.

Spania a generat aproape 60% din energie electrică din surse regenerabile

Energiile regenerabile au reprezentat 51% din total încă de anul trecut.

În primul semestru, parcurile eoliene au generat 24,4%, în creștere față de 24,1% cu un an înainte.

Centralele solare au generat 16,3% din total, în creştere de la 13,8%, în timp ce barajele hidroenergetice au reprezentat 15,9%, în creştere de la 9,8%.

Până în 2030, Spania vrea să genereze patru cincimi din energie electrică din surse regenerabile, arată un plan guvernamental făcut public anul trecut.

În prima jumătate a anului, principala sursă neregenerabilă de energie electrică este nucleară, care a produs 18,6% din electricitate. Astfel, aproximativ 80% din energia țării a fost fără carbon.

Anul trecut, România a fost primele statele care a adăugat mai mult de 1 GW la capacitatea instalată în fotovoltaic. În perioada 2024-2028, în capacitatea nou-instalată în fotovoltaic ar putea fi de 9.000 MW într-un scenariu negativ, de circa 15.000 MW într-un scenariu mediu, și de aproximativ 19.000 MW într-un scenariu optimist, potrivit unei prognoze a Solar Power Europe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie