Ovidiu Ioanițoaia, după eliminarea României de la EURO 2024: Nu împărtășesc ideea că am scris istorie. Naționala a oferit tot ce poate, dar a pierdut două meciuri din patru. Haideți să nu facem o sărbătoare din ceea ce nu e (VIDEO)

Ovidiu Ioanițoaia, după eliminarea României de la EURO 2024: Nu împărtășesc ideea că am scris istorie. Naționala a oferit tot ce poate, dar a pierdut două meciuri din patru. Haideți să nu facem o sărbătoare din ceea ce nu e (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a radiografiat parcursul României la EURO 2024, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a spus că el nu împărtășește opiniile potrivit cărora „tricolorii” ar fi scris istorie la turneul final din Germania.

Ovidiu Ioanițoaia, pe B1 TV, după eliminarea României de la EURO 2024

Întrebat dacă este de părere că am reușit să plecăm cu ceva după acest turneu, jurnalistul a explicat: „Am reușit să plecăm cu ceva. Echipa asta a adus destulă satisfacție. Cea mai mare realizare a ei, din punctul meu de vedere, constă în readucerea publicului. Echipa și-a schimbat atitudinea și publicul a simțit asta și a reacționat imediat. Niciodată de-a lungul timpului naționala României nu s-a bucurat în străinătate de o audiență atât de numeroasă și atât de entuziastă. Lumea nu poate fi păcălită. Dacă ea a venit alături de echipa națională, înseamnă că aceasta i-a oferit ocazia și a ajuns să practice un fotbal plăcut”.

„Pe de altă parte, câștigarea grupei a fost un moment fericit, care a bucurat din nou publicul, după care însă echipa a demonstrat că aparține «generației de suflet», cum frumos a numit-o selecționerul Iordănescu, dar a demonstrat că nici nu are o valoare ca să îi permită să acceadă mai sus, să pătrundă între primele opt echipe ale Europei. Haideți să fim realiști și să ne gândim că țări mai mici decât România au reușit să câștige titlul continental, Grecia și Portugalia, cam cu jumătate din populația României, iar Danemarca, chiar cu un sfert. Noi am făcut o figură frumoasă la aceste Europene, dar eu nu împărtășesc ideea că am scris și istorie. Dacă scriam istorie, reușeam mai mult”, a adăugat Ovidiu Ioanițoaia.

Ioanițoaia: Haideți să nu facem o sărbătoare din ceea ce nu e

„Ieri a fost o victorie a Olandei pe care nu o putem contesta. A fost clar echipa mai bună. Rezultatul pare exagerat pentru că ultimele două goluri s-au marcat după minutul 80, în 83 și în 90+3, dar dacă diferența de scor ar fi fost și mai mare n-ar fi trebuit să fim surprinși. Atât poate această echipă națională. Ea a oferit tot ce poate, spre lauda ei, are o abordare și o comportare remarcabilă, dar este totuși o echipă care a pierdut două meciuri din patru. Haideți să păstrăm măsura și, mă rog, să nu facem o sărbătoare din ceea ce nu e! A fost lumea mulțumită, dar cel puțin eu, dar cred că și alții ne așteptam la mai mult de la această echipă națională”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)