Aeroportul Otopeni, incapabil să-și deservească pasagerii în plin sezon al vacanțelor. Problemele logistice au dus chiar la anularea unor curse

Aeroportul Otopeni, incapabil să-și deservească pasagerii în plin sezon al vacanțelor. Problemele logistice au dus chiar la anularea unor curse
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În plin sezon al vacanțelor, aeroportul Otopeni are probleme logistice grave, care duc inclusiv la anularea unor curse. Recent, ANPC a amendat aeroportul din cauza temperaturilor ridicate din zona terminalelor. Instalația de aer condiționat a cedat, iar supraîncălzirea a dus la defectarea uneia dintre benzile de transport al bagajelor. Asta a declanșat probleme în lanț.

Nervi, îmbulzeală și căldură insuportabilă pe aeroportul Otopeni

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 4 dimineața, peste 1.000 de pasageri se aflau la coadă la ghișeele Wizz Air. În jurul orei 6 dimineața, 10 curse ale companiei urmau să decoleze într-un interval de 30 de minute, către destinații din Europa, pe lângă alte zeci de zboruri planificate pentru acea dimineață.

Numai că, din cauza problemelor de pe aeroport, toate acele zboruri Wizz Air au plecat cu o întârziere cuprinsă între 30 de minute și o oră și jumătate, arată aplicația de urmărire a avioanelor Flightradar 24.

Oamenii au fost nevoiți să aștepte înghesuiți și într-o căldură insuportabilă.

Nimeni dintre cei așezați la coadă nu reușea să-și predea bagajul de cală pentru simplul motiv că banda de transport se stricase, scrie jurnalistul Emilian Isăilă pentru SpotMedia. Și asta a antrenat o reacție în lanț care a dus la amânarea curselor. Iar uneori se ajunge chiar la anularea lor.

Așa se face că timpul de așteptare pentru procedurile de îmbarcare și securitate e tot mai mare, în vreme ce prețul biletelor a crescut.
La finele lunii trecute, Compania Națională Aeroporturi București a anunțat oficial că instalația de aer condiționat a aeroportului nu mai funcționează.

ANPC a reacționat la plângerile oamenilor, amendând aeroportul cu doar 2.000 de euro. La 36 de ore de la inspecție, instalația de aer condiționat a aeroportului nu funcționa încă.

Supraîncălzirea și suprautilizarea au făcut ca una dintre cele două benzi de transport a bagajelor să se strice, fapt ce a complicat mai mult lucrurile.

Aeroportul Otopeni și companiile aeriene, în conflict

Potrivit jurnalistului Emilian Isăilă, căpitanul cursei București-Treviso a anunțat pasagerii de mai multe ori că responsabilitatea pentru întârziere e a aeroportului, nu a companiei, ceea ce arată că există tensiuni între cele două entități din cauza serviciilor proaste oferite de aerogara din București.

De altfel, pe 9 iulie, Wizz Air a decis să mute zborurile de la București către Madrid, Malaga și Sevilla pe mult mai micul aeroport Băneasa, care astfel se întoarce în circuitul internațional. Și e foarte probabil ca și alte companii aeriene să ia decizii similare din cauza problemelor logistice grave de pe Otopeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)