Primarul din Cluj, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită. Edilul a fost reținut de procurorii DNA

Primarul din Cluj, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită. Edilul a fost reținut de procurorii DNA
Foto: presalocala.com

UPDATE: Sorin Apostu a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, în urma audierii sale, urmând să fie dus în fața magistraților Curții de Apel cu propunerea de arestare preventivă.  Avocatul său, Gheorghiță Mateuț, a declarat că edilul este acuzat de luare de mită. Acesta a precizat că Monica Apostu este de asemenea învinuită în dosar. Mateuț a mai spus că acuzațiile vor fi prezentate după întocmirea referatului de arestare preventivă.

Primarul din Cluj – Napoca, Sorin Apostu, este suspectat că ar fi primit o mită în valoare de 100.000 de euro, prin intermediul cabinetului de avocatură al soției sale, de la o firmă de salubritate, precum și de la firma de asigurări a Aspaziei Droniuc, potrivit Mediafax.

Conform surselor judiciare, Apostu ar fi primit acești bani în schimbul încheierii unui contract de asigurări pentru mijloacele de transport în comun ale municipiului Cluj.

Banii ar fi fost daţi de cele două firme prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu, cu titlu de plată a serviciilor de consultanţă date de aceasta în calitate de avocat.

Monica Apostu a fost audiată, miercuri, la sediul DNA Cluj, după ce procurorii au efectuat o serie de percheziții la domiciliul celor doi, la sediul Primăriei și la cabinetul de avocatură al soției edilului.

Aceasta a părăsit sediul DNA după ce a fost audiată timp de patru ore. Primarul Sorin Apostu este în continuare la sediul DNA Cluj. Aceleași surse judiciare susțin că soții Apostu sunt anchetați într-un dosar care are legătură cu acela în care vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv.

Radu Bica este de asemenea acuzat de luare de mită, tot din partea femeii de afaceri Aspazia Droniuc, aceasta fiind și ea anchetată într-un alt dosar.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, reținut de procurorii DNA

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`