EURO 2024. Presa din Ungaria e uluită de parcursul României, o echipă cu „jucători de nivel mediu”: „Până și românii caută un răspuns”

EURO 2024. Presa din Ungaria e uluită de parcursul României, o echipă cu „jucători de nivel mediu”: „Până și românii caută un răspuns”
Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Naționala României și-a câștigat grupa de la EURO 2024 și s-a calificat în optimile de finală, iar parcursul entuziasmant al „tricolorilor” a fost remarcat și de presa din Ungaria, țară care a părăsit deja competiția.

Presa din Ungaria e uluită de parcursul României

Publicația Nemzeti Sport din Ungaria spune că „până și românii caută un răspuns” în ceea ce privește jocul neașteptat de bun al primei reprezentative.

„În afară de noi, croații, sârbii și ucrainenii au fost eliminați în faza grupelor, dar Austria, România, Slovacia și Slovenia sunt încă în competiție și se pregătesc de optimi. Până și românii caută un răspuns cu privire la faptul că naționala lor a evoluat mult mai bine decât se așteptau în Germania. Înainte de turneu, mai ales în lumina remizelor împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, echipa era considerată o dezamăgire absolută, însă a avansat până în postura de câștigătoare a grupei la EURO.

Și este comparată deja cu Generația de Aur a anilor `90. Majoritatea oamenilor atribuie succesul competenței și celor doi ani de muncă din mandatul lui Edi Iordănescu. O echipă unită formată din jucători de nivel mediu. Acest lucru a necesitat și răbdarea Federației, care a trecut cu vederea faptul că naționala a retrogradat în Nations League”, au scris jurnaliștii de la Nemzeti Sport.

România joacă marți în optimile EURO 2024

România, câștigătoarea Grupei E, va întâlni Olanda pe Allianz Arena din Munchen, marți, de la ora 19, în faza optimilor de finală. Naționala noastră a mai ajuns în sferturile Campionatului European o singură dată, în 2000, însă la acea vreme grupele erau urmate direct de sferturi, nu de optimi.

Spre deosebire de noi, Olanda a terminat pe 3 într-o grupă cu Austria, Franța și Polonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`