Iran amenință cu un „război distrugător” în cazul în care Israel atacă Libanul

Iran amenință cu un „război distrugător” în cazul în care Israel atacă Libanul
Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Iran a avertizat că o invazie israeliană în Liban va declașa un „război distrugător”. Tensiunile dintre Israel și Hezbollah, organizație libaneză susținută de Iran, au determinat Statele Unite să demareze eforturi diplomatice pentru a preveni un război pe scară largă în regiune, relatează Politico.

Iran amenință cu un „război distrugător”

Teheranul consideră că amenințările Israelului cu privire la o acțiune militară în Liban reprezintă un „război psihologic”, dar „în cazul în care se lansează într-o agresiune militară pe scară largă, va urma un război distrugător”, a afirmat misiunea diplomatică iraniană la ONU într-o postare pe rețelele sociale.

„Toate opțiunile, inclusiv implicarea deplină a tuturor Fronturilor de Rezistență, sunt pe masă”, au declarat oficialii iranieni, făcând referire la alianța de grupări armate pe care le susține Republica Islamică, printre care Hezbollah, Hamas, Jihadul Islamic Palestinian, rebelii houthi din Yemen și milițiile șiite irakiene.

Ce spuneau israelienii despre atacarea Libanului

Amenințările iraniene au venit în contextul în care Benny Gantz, fost membru al cabinetului de război din Israel, spunea: „Putem arunca Libanul complet în întuneric și să luăm puterea Hezbollah în doar câteva zile”.

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, susținea că armata israeliană este capabilă să trimită Libanul „înapoi în Epoca de Piatră”. Însă „nu dorim să intrăm într-un război deoarece nu este bine pentru Israel”, adăuga oficialul.

Informațiile autorităților americane arată că un război pe scară largă între Israel și Hezbollah este probabil să izbucnească în următoarele săptămâni dacă guvernul israelian și Hamas nu reușesc să ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)