Lucian Romașcanu: E evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2 și atunci normal că găsim tot felul de explicații legate de democrație și de vremea de afară. E pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje (VIDEO)

Lucian Romașcanu: E evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2 și atunci normal că găsim tot felul de explicații legate de democrație și de vremea de afară. E pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje (VIDEO)
Sursa foto: Lucian N. Romascanu / Facebook

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PNL, le-a oferit o replică liberalilor, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „e evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2 și atunci normal că găsim tot felul de explicații legate de democrație și de vremea de afară”.

Lucian Romașcanu (PSD), pe B1 TV, despre data alegerilor prezidențiale

Întrebat despre declarațiile purtătorului de cuvânt al PNL, reprezentantul PSD a spus: „Domnul Stroe e un om decent și apără poziția partidului așa cum consideră necesar. Eu vreau să ducem discuția acolo unde este. Nu s-a discutat de avantaje sau dezavantaje din partea PSD. S-a discutat și se discută despre păstrarea cuvântului dat, și atât”.

„Au apărut ieri în spațiul public înregistrările cu domnul Ciucă în care spunea clar «rămân în septembrie», este documentul organului de conducere al Partidului Național Liberal cu semnătura domnilor Ciucă și Bode, cu calendarul întreg de alegeri. Încă din februarie Partidul Social Democrat și domnul Ciolacu au spus, «ieșim de la aceste negocieri cu un calendar pentru tot anul», că nu e numai PNL și PSD în joaca asta, sunt mult mai multe partide și oameni interesați de calendarul alegerilor”, a continuat Lucian Romașcanu.

„După ce am avut această chestiune, cu semnăturile acestor doi domni pe document, acum din interesele electorale evidente ale PNL, că altfel nu îmi explic de ce nu își țin cuvântul dat… E evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2 și atunci normal că găsim tot felul de explicații legate de democrație și de vremea de afară, dar e vorba strict de cuvântul dat, iar cuvântul dat este cel mai important lucru pe care îl ai în politică”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu: Nicolae Ciucă e pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje

„Dacă dumnealor nu se țin de ceea ce au propus, și e evident că nu se țin, vor exista discuții cu tot spațiul politic (…). Dacă noi în iunie, aproape iulie, nu ne ținem de ceea ce am spus și am anunțat public, atunci, sigur, consultările cu tot spectrul politic sunt impuse și va rezulta de acolo un calendar agreat de toată lumea”, a afirmat social-democratul.

„Nu e vorba de nimic altceva decât de onoare – și onoarea înseamnă respectarea cuvântului dat. Sigur că suntem pregătiți să mergem la alegeri oricând. Sigur că Partidul Social Democrat va avea candidat în turul 2 și cu certitudine, după părerea mea, vom avea și Președinte. Domnul Ciucă e pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje acum”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)