Mai multe persoane au fost spitalizate după ce au mestecat gumă. Ce conținea de fapt acest produs aparent banal

Mai multe persoane au fost spitalizate după ce au mestecat gumă. Ce conținea de fapt acest produs aparent banal
Foto: Sandra Seitamaa (Unsplash.com)

O situație bizată a uimit autoritățile și medicii din Australia. Cinci persoane au ajuns la spital după ce au consumat gumă de mestecat care conținea ciuperci halucinogene.

Ce simptome au avut oamenii

Persoanele care au consumat guma de mestecat care conținea ciuperci halucinogene, au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit click.ro. 

Printre simptomele persoanelor afectate s-au numărat „halucinații tulburătoare”, „somnolenţă sau pierderea cunoştinţei”, „o activitate de tip convulsiv şi mişcări involuntare cum ar fi contracţii ale braţelor şi picioarelor”, cât și mișcări oculare, spun autoritățile din Australia și Noua Zeelandă.

Aceste gume erau vândute sub pretextul că ajutau la dezvoltarea memoriei

Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), autoritatea de reglementare pentru alimente, a dezvăluit că aceste gume au fost comercializate de compania Uncle Frog, iar site-ul lor nu mai poate fi accesat.

Produsul era comercializat sub pretextul că ajuta la dezvoltarea memoriei și concentrării, oferind „energie și putere”. Pe ambalajul gumei era specificat faptul că aceasta ar putea îmbunătăți starea de spirit și că ar fi „infuzate cu cea mai bună cânepă de pe Pământ”.

Una dintre paciente a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale, după ce a suferit o criză de tahicardie, după ce a consumat guma de mestecat. „Ritmul meu cardiac a urcat la 160 de bătăi pe minut”, a spus Laura Jones.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`