Octavian Berceanu s-a înscris în cursa internă din USR pentru a fi candidatul partidului la prezidențiale

Octavian Berceanu s-a înscris în cursa internă din USR pentru a fi candidatul partidului la prezidențiale
Captură Video B1 TV

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, a anunțat că s-a înscris în cursa internă din USR pentru candidatura partidului la alegerile prezidențiale.

El o contracandidează astfel pe Elena Lasconi, recent aleasă la șefia partidului. Numai că, înainte să fie aleasă, Lasconi a condiționat reprezentarea USR la prezidențiale de obținerea unei majorități în Biroul Național al partidului. Dacă această solicitarea i-a fost îndeplinită, va afla abia la finalul congresului din 29 iunie, când delegații vor vota noii membri ai Biroului.

Dumitru Stanca, membru al USR Olt, s-a înscris și el în cursa internă pentru desemnarea candidatului USR la prezidenţiale.

Berceanu vrea să fie candidatul USR la prezidențiale

„Candidez pentru Presedintia Romaniei, intern, in USR. (…)

De aproape un an sunt onorat sa lucrez pentru Presedintia Moldovei, Guvernul Moldovei, Banca European de investitii si sa construiesc cel mai mare proiect de investitii din Republica Moldova, 435 de milioane de euro pentru reconfigurarea dezvoltarii unui intreg sector economic.

Poate unii au mai auzit de mine cand am condus Garda Nationala de Mediu, am facut echipa cu 450 de comisari si am bagat dracii in infractori. Au obtinut cele mai bune rezultate ale GNM, in doar 6 luni, din istoria de 20 de ani.

Altii ma mai stiu de pe coclauri, din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, de pe la TV.

In fine, daca vrei o schimbare cu cineva care nu este anexa unei gasti, cu cineva care poate sa stea la masa cu demnitarii unei tari si cu o banca internationala, cu cineva care merge unde intorc vulturii, cu cineva care a fost declarat in anul 2021 Omul anului in Romania, de catre niste jurnalisti internationali, da un share, vorbeste cu prietenii. Asa se schimba lumea, in bine!”, a transmis Octavian Berceanu, într-o postare pe Facebook.

Ce a spus Lasconi despre candidatura la prezidențiale

Elena Lasconi, noua șefă a USR, a anunțat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale de anul acesta, dar pune condiții.

„În primul rând, eu chiar voi face reconstrucție în USR și sunt sigură că și pe 29 iunie, când se va alege noul Birou Național… Pentru cei care nu știu cum funcționează USR, conducerea o reprezintă președintele, Biroul Național și Secretariatul General. Eu am spus că atunci când ai controlul, adică nu e suficient să fii președinte, trebuie să ai și majoritate în Biroul Național și să ai și Secretariatul General alături de tine, atunci aș putea să-mi asum și candidatura pentru prezidențiale. Altfel e doar o schimbare de fațadă”, a declarat Lasconi, pentru B1 TV.

Ea a insistat că va candida la prezidențiale doar dacă va avea și majoritate în Biroul Național al USR și Secretariatul general de partea sa.

Și Dumitru Stanca vrea să fie candidatul USR la prezidențiale

Și Dumitru Stanca și-a depus candidatura. Potrivit unui comunicat USR, el „are 59 de ani și este cadru militar în rezervă, în prezent ofițer de conformitate la o firmă privată din București. Se ocupă de asigurarea conformității reglementărilor și procedurilor interne cu legislația în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor. În activitatea sa din cadrul Armatei, a participat la reuniunile grupurilor de lucru NATO pe domeniul sprijinului logistic și s-a ocupat de organizarea de conferințe internaționale pe aceeași temă. A fost expert în grupurile de lucru pentru implementarea Acordului de acces al forțelor armate ale SUA în România”.

Comisia Electorală a USR a validat candidaturile tuturor celor trei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)