Emma Răducanu, victorie categorică împotriva Jessicăi Pegula la Eastbourne. Jucătoarea de tenis se califică în sferturile de finală

Emma Răducanu, victorie categorică împotriva Jessicăi Pegula la Eastbourne. Jucătoarea de tenis se califică în sferturile de finală
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Arlyn McAdorey

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală o victorie remarcabilă în fața americancei Jessica Pegula, a doua favorită, cu scorul de 4-6, 7-6 (8/6), 7-5, în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Eastbourne.

Răducanu triumfă în optimile de finală

Emma Răducanu, fosta campioană de la US Open (2021), a reușit să învingă o jucătoare din top 10 mondial pentru prima dată în carieră, după ce a salvat o minge de meci în tiebreak-ul setului secund împotriva lui Jessica Pegula, conform eurosport.ro. 

Într-o altă partidă, britanica Katie Boulter a reușit o victorie importantă în fața campioanei din 2019, Jelena Ostapenko, cu 6-4, 7-5, în timp ce Jasmine Paolini din Italia a beneficiat de pe urma abandonului belgianei Elise Mertens la scorul de 5-2 în primul set.

Emma Răducanu, după victoria cu Jessica Pegula

Emma Răducanu a traversat fără îndoială momente extrem de dificile în cariera sa, având parte de trei intervenții chirurgicale în cursul anului trecut. După victoria în fața lui Pegula, sportiva britanică a transmis un mesaj puternic, scriind pe o cameră că acest moment marchează un nou început.

„Este incredibil de dificil când joci împotriva cuiva atât de în formă precum Jessica. Vreau să spun că a alergat foarte mult și fără îndoială se simte bine pe iarbă, dar sunt fericită că am făcut față unei situații dificile.

Să fiu sinceră, nu credeam că o să trec peste acest meci. Cred că această partidă va însemna mult pentru mine. Am trecut prin multe situații, iar să fac față acestui meci e foarte bine”, a declarat Emma Răducanu la finalul meciului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`