Cristian Ghinea, motivul răcelii dintre Iohannis și Cioloș. Președintele ar fi respins propunerea premierului pentru Ministerul Fondurilor Europene, în urma unei campanii Antena 3

Cristian Ghinea, motivul răcelii dintre Iohannis și Cioloș. Președintele ar fi respins propunerea premierului pentru Ministerul Fondurilor Europene, în urma unei campanii Antena 3
Foto: bn24.ro

Premierul Dacian Cioloș l-a propus pe Cristian Ghinea pentru funcția de Ministru al Fondurilor Europene, după demisia Aurei Răducu, dar se pare că această nominalizare nu este pe placul președintelui Iohannis. Totuși, susține comisarul.ro, prim-ministrul nu vrea să renunțe la propunerea sa și i-a spus președintelui că îi lasă acestuia gestul de a respinge numirea.

Lunea trecută, susțin cei de la comisarul.ro, Iohannis și Cioloș au avut o întâlnire, în cadrul căreia premierul a spus că ar dori să schimbe Ministrul Fondurilor Europene pentru că acesta s-a blocat și ar avea nevoie în loc de un om care să reziste la presiuni. Tot atunci, Cioloș l-a propus Ghinea, iar Iohannis a fost de acord.

Numai că, acum patru zile, o sursă din Cotroceni a transmis informația că Cristian Ghinea, omul Monicăi Macovei, va fi numit în Guvern, iar Antena 3 a luat foc. Comisarul.ro susține că de atunci s-au pus tunurile pe șefii liberalilor, Predoiu a fost pus la zid, atacurile la adresa lui Ghinea nu au încetat și s-au purtat negocieri continue. Prin urmare, la apelurile disperate ale liberalilor, Iohannis ar fi cedat i și i-a comunicat lui Cioloș că ar fi mai bine să aleagă pe altcineva pentru acel post de Ministru.

Premierul, însă, nu a vrut să renunțe la propunerea sa și i-a transmis lui Iohannis că nu-i rămâne decât să-și asume o eventuală respingere.

De aici ar fi pornit și declarația președintelui de la Timișoara că nu este mulțumit de Guvern și afirmația lui Cioloș că jurnaliștii ar trebui să discute cu Iohannis dacă vor să afle mai multe despre nemulțumirile lui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`