Ceartă în coaliție pe data prezidențialelor. Sighiartău (PNL): „Eu cred că noi ar trebui să-i dăm afară de la guvernare dacă nu se interesează ce vor cetățenii” (VIDEO)

Ceartă în coaliție pe data prezidențialelor. Sighiartău (PNL): „Eu cred că noi ar trebui să-i dăm afară de la guvernare dacă nu se interesează ce vor cetățenii” (VIDEO)
Foto: Facebook @ Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a declarat că liberalii ar trebui să-i dea pe PSD-iști afară de la guvernare dacă aceștia nu înțeleg că prezidențialele trebuie să aibă loc în noiembrie, la termen, căci așa doresc românii. Subiectul datei alegerilor e discutat din nou marți, în coaliție.

Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Sighiartău insistă: Prezidențialele trebuie să aibă loc în noiembrie

„Eu cred că noi ar trebui să-i dăm afară de la guvernare dacă nu se interesează ce vor cetățenii. Cetățenii vor ca alegerile să aibă loc la termen, pentru că oamenii sunt acasă, poți să faci campanie într-un mod serios, nu în august, când oamenii au alte probleme, campanii agricole, concedii și alte lucruri. Asta ne interesează, lumea să participe la vot.

Sigur că ei își fac un calcul cinic, știu că-i avantajează infrastructura de partid, oamenii infiltrați în instituții și oamenii depedenți de stat și atunci spun ei că ar fi mai bine ca alegerile să fie în septembrie. Dar pe noi ne interesează ce vor cetățenii.

Sigur că s-a discutat în luna mai ceva, că alegerile ar trebui să fie în septembrie, numai că nu s-a dat Hotărârea de Guvern. Înseamnă că totul poate fi decis de acum înainte. Noi menținem ideea că trebuie să avem alegerile în noiembrie, la termen, să participe cât mai mulți oameni la vot că, totuși, vorbim de ce mai importantă funcție în stat”, a declarat Robert Sighiartău.

El i s-a adresat apoi social-democratului Florin Spătaru, aflat și el în emisiune: „Întrebați-l pe dl președinte Ciolacu ce fel de sondaje are și ce spun oamenii, că oamenii vor alegeri în noiembrie!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei