Ministrul Familiei, reacție la declarațiile halucinante ale lui IPS Teodosie: Orice formă de abuz e inacceptabilă. Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste

Ministrul Familiei, reacție la declarațiile halucinante ale lui IPS Teodosie: Orice formă de abuz e inacceptabilă. Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi declarații aiuritoare ale lui IPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a susținut că femeile abuzate nu trebuie să se despartă de soții agresivi, ci „să își ducă crucea” pentru că au primit taina cununiei.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a reacționat spunând că orice formă de abuz este „inacceptabilă”. Aceasta a mai afirmat că Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste și grijă și a îndemnat victimele abuzurilor să se adreseze statului, căci vor primi protecție.

Ministrul Intotero, reacție la afirmațiile lui Teodosie

„Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie. Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz.

Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor.

Biblia și biserica încurajează empatia și oferă ajutor celor care suferă, în concordanță cu valorile moral-creștine, iar statul oferă acest lucru.

Aceste persoane aflate în dificultate trebuie să apeleze pentru a beneficia de protecția statului, dar e foarte important să aibă curaj ulterior să facă și sesizări. Până la jumătatea lunii mai au fost înregistrate peste 4.200 de apeluri. Din acest total, au fost întocmite doar 6 sesizări. Orice persoană abuzată trebuie să aibă curaj să sune, să ceară ajutor și ulterior să facă sesizări, pentru a primi protecția de care fiecare trebuie să beneficieze”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, pentru Digi24.

Aceasta a amintit apoi că persoanele aflate în dificultate au la dispoziție gratuit numărul de telefon 0800.500.333.

IPS Teodosie, noi declarații aiuritoare

Reacția ministrului vine după ce controversatul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, practic a spus că femeile abuzate de soți trebuie să tacă și să suporte.

Răspunzând unei femei care se plângea că e abuzată psihologic de soț, Teodosie a răspuns: „Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”.

Iar unei femei care nu voia să aibă relații sexuale cu soțul ei i-a spus: „Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)