România ocupă locul 5 în topul mondial la consumul de băuturi alcoolice (VIDEO)

România ocupă locul 5 în topul mondial la consumul de băuturi alcoolice (VIDEO)
Foto: radiocluj.ro

România ocupă un loc fruntaş în clasamentul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool. Un studiu realizat de Organizatia Mondială a Sănătăţii arată că un roman bea nu mai puţin de 15 litri de alcool pe an, informează B1 TV.

România se află în topul ţărilor unde se consumă zeci de litri de alcool pe an pe cap de locuitor. Este vorba despre un top în care se află alte zeci de naţiuni din întreaga lume. Belarus ocupă primul loc la nivel mondial atunci când vine vorba de consumul de băuturi alcoolice în timp ce Republica Moldova se află pe locul doi. Moldovenii beau nu mai puţin de 16,8 litri de alcool pe an.

Nici românii nu se lasă mai prejos. Datele arată că România se afla pe locul 5 în clasamentul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un român bea aproape 15 litri de alcool pe an. Românii preferă cel mai mult berea, urmată de vin şi spirtoase.

România ocupă locul 5 în topul mondial la consumul de băuturi alcoolice

#DIRECT_ONE_5m25tr#

Mulţi însă nu se gândesc la consecinţele ce pot să apară din cauza consumului excesiv. Alcoolul crează dependenţă şi este responsabil de dezvoltarea a peste 200 de afecţiuni printre care se numară boli de ficat precum ciroza, dar şi cancer. Mai mult, persoanele care obişnuiesc să bea alcool sunt expuse riscului de a dezvolta tuberculoza şi pneumonie. 13 români dintr o mie sunt dependenţi de băuturile alcoolice.

La polul opus se află ţările din Orientul Mijlociu. Musulmanii sunt cei care consumă cel mai puţin alcool.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`