La ce trebuie să aibă grijă turiștii români atunci când călătoresc în Grecia. „Să aveți grijă să țineți dovada”

La ce trebuie să aibă grijă turiștii români atunci când călătoresc în Grecia. „Să aveți grijă să țineți dovada”
Sursa Foto: freepik.com

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români este Grecia, însă drumul până acolo poate fi plin de surprize neplăcute pentru șoferi. Zeci de români aleg să meargă cu mașina în Grecia, însă nu toți știu toate taxele pe care trebuie să le achite la ieșirea din țară.

Problema amenzilor care sunt adevărate „capcane” pentru șoferii români

Unii cred că pot conduce fără limită de viteză, dar adesea se confruntă cu surprize neplăcute, uneori chiar la trei ani distanță: amenzile, conform Adevărul.ro. 

Astfel, mulți sunt amendați încă din Bulgaria, deseori fără să înțeleagă de ce. Când descoperă motivele, se confruntă cu o altă problemă: dificultatea de a plăti amenzile primite. Această problemă a fost discutată pe un grup de Facebook destinat turiștilor români care își petrec vacanțele în Grecia.

„Tocmai ce am primit o amendă de 100 de leva din Bulgaria, din 2021. Aveți idee de procedură? Pot plăti prin internet banking în cont? Îmi spunea cineva că a dat și comision la bancă 45 de euro pe lângă amendă”, a postat cineva.

„Și eu… a doua primită”, a spus cineva. „Și ați plătit comision?”, a mai întrebat autorul postării. „Dacă plătești comision sau nu, depinde de cardul pe care îl ai și banca”, i-a răspuns cineva.

„Eu zic ca este mai bine să plătiți, și dacă o plătiți în termen de 7 sau 14 zile, nu mai știu exact, plătiți cu 30% mai puțin. Cred că la BCR nu o să fie cine știe cât comisionul, sau Revolut, atât trebuie să aveți grijă să țineți dovada că ați plătit chiar 1, 2 ani, niciodată nu se știe”, i-a sfătuit o doamnă.

„Și dacă nu plăteșți ce are? Dacă lor le trebuie 3 ani să o trimită, tu de ce să nu-ți rezervi 30 ca să o plătești?”, a observat altul. „Data emiterii este deja din luna a patra, la noi ajunge acum, nu mai ai nici o reducere”, a observat altcineva.

„Și eu am una de vreo 150 euro dată de echipaj de poliție pentru depășire pe linia continuă. Cred, o am din 2022, am încercat să plătesc de pe Revolut în contul de pe proces, dar nu am putut deoarece trebuiau acte bulgărești, m-am lăsat păgubaș și nu am plătit nimic”, a spus altul.

„Avem și noi și ei niște legi, nu cred ca poate sa îți vina o amenda mai veche de 6-12 luni de la data comiterii faptei, cred ca la noi e 6 luni, dar vorbiți cu cineva care știe. Nu pot veni amenzi după zeci de ani, trebuie să fie o limită în timp pana în momentul în care ți se spune că ai de plată. În mod normal trebuie să spună și modalitatea de plată”, a scris cineva.

„N-o plăti! Eu am plătit ca fraierul în vamă la Calafat. La bulgari am plătit 150 de euro, dar nu m-a întrebat nimeni. Am înțeles că după 3 ani se anulează”, a scris alt internaut. „Mi-e să nu vină la ANAF până la urmă”, i-a răspuns autorul postării.

„Nu vine. Și eu am fost prins cu radar fix în 2021, îmi pare rău că am plătit”, i-a dat asigurări internautul de mai devreme. „Nu se anulează! La noi se anulează dupa 3 ani, la ei niciodată!”, a intervenit altul în discuție.

Care sunt taxele ascunse în drumul spre Thassos

„Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a întrebat unul dintre membri grupului.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”, a venit cineva cu informații mai la obiect. A fost completat de alți internauți, care au venit cu informațiile lor. „La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei”, a scris altul.

„Taxa de pod 15 lei, vinieta Bulgaria 13 leva o săptămână (puteți plăti cu cardul în lei) și taxa de autostrada pentru Thassos aveți un singur punct de taxare, sub 2 euro”, a scris altul.

„Singura taxă ascunsă este vinieta din Bulgaria. În rest vei plăti la ghișeu și nu ai cum să treci fără să plătești”, a adăugat cineva.

Au fost și câțiva membri ai grupului care i-au recomandat anumite trasee. „Drum mai scurt pe Makaza, autostradă pe Kulata, dar mai lung. Drum bun, vacanță plăcută”, a scris un alt membru al grupului.

Alții au ridicat problema feirbotului. „Și la feribot ce-i face? Îl sare? 20 euro, mașina pana în 4.20 m, 25 peste 4,20 și 5 euro de persoană”, a scris cineva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)