Un fermier din Vrancea a obținut în Instanță despăgubiri de peste 14,5 milioane de euro după ce autostrada A7 Moldova i-a distrus afacerea

Un fermier din Vrancea a obținut în Instanță despăgubiri de peste 14,5 milioane de euro după ce autostrada A7 Moldova i-a distrus afacerea
Foto: CNAIR / Facebook

Despăgubire record pentru un fermier din Vrancea a cărui afacere a avut de suferit de pe urma șantierului Autostrăzii A7 Moldova. Acesta a câștigat în instanță dreptul la compensații de  14.566.417 euro (75.454.809 lei).

Un fermier din Vrancea a obținut în Instanță despăgubiri de peste 14,5 milioane de euro

Sentința nu e definitivă, dar tribunalul a decis să-i acorde de peste 36 de ori mai mult decât îi oferise statul român, scrie cotidianul local Ziarul de Vrancea.

Statul român, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin C.N.A.I.R. S.A, oferise ca despăgubire 40.692 de euro (203.461 de lei) pentru firma vrânceană pe proprietatea căreia trece traseul sectorului Focșani-Bacău al A7, Soc Viorelor Internațional Com SRL, și celor doi proprietari ai săi, Vasile Macovei și Ionelia Macovei.

Fermierul vrâncean Viorel Macovei, din comuna Țifești, acuza, pe 5 iulie 2022, că traseul sectorului Focșani-Bacău din autostrada A 7 îi va distruge afacerea în care a investit peste 13 milioane de euro.

Acesta deținea o biofermă de vaci care a fost desființată. În fermă, bărbatul creștea 830 de vaci care produceau zilnic peste 11.000 de litri de lapte. În afară de spațiile de cazare a animalelor, ferma mai conține spații de depozitare a furajelor, tancuri de răcire și depozitare a laptelui, sisteme de muls automate.

Instanța însă a dispus anularea în parte a deciziei de expropriere și a stabilit că valoarea despăgubirilor stabilite în favoarea reclamanţilor pentru exproprierea acestora de terenul în suprafaţă totală de 100.985 mp extravilan din Țifești este de 14.566.417 euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:51 - Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)