Vacanța de Rusalii 2024. Cât costă un weekend în Vama Veche

Vacanța de Rusalii 2024. Cât costă un weekend în Vama Veche
Foto: Captură video

Litoralul este pregătit să primească turiștii cu ocazia minivacanței de Rusalii, iar hotelierii au pus la dispoziția acestora oferte pentru a-i convinge să nu meargă în Bulgaria sau Grecia. Și mâncarea este accesibilă, în funcție de preferințe.

Prețuri în Vama Veche de Rusalii

Vama Veche este pregătită să își întâmpine turiștii. Apa mării are 22 de grade, iar pe plajă mercurul ajunge și la 27 de grade. Hotelierii așteaptă în jur de 80.000 de turiști pe tot litoralul, conform observatornews.

În Vama Veche mulți hotelieri au păstrat prețurile de anul trecut pentru a stimula turismul pe litoralul românesc. Astfel, o cameră dublă este 500 de lei pe noapte. Cât despre mâncare prețurile sunt următoarele:

• Peşte pe plită sau saramură 100 g – 19 lei
• Hamsie 300 g – 50 lei
• Preparate din pui – 50 lei
• Preparate din porc – 50 – 80 lei
• Preparate din vită – 110 – 160 de lei

Dar, cei care vor mâncăruri mai sofisticate trebuie să scoată sume mai mari din buzunare. Porția de fructe de mare cu rapane, caracatiță, creveți și midii este 90 de lei, 500 de grame cu garnitură.

Ce spun turiștii

Cu toate acestea, turiștii nu cred că prețurile sunt accesibile și sunt nevoiți să pregătească bugete mai mari.

„(Preţurile) Mai mari ca în Grecia, mai mici ca în Spania. Sincer, raportat la calitate preţ nu e aşa bun, dar probabil ne întoarcem în Vamă pentru nostagia de aici”, explică un turist.

„Cred că ajungi la 400 de lei cu tot cu distracţie. Bine, poţi să cheltui şi puţin, nu e neapărat să cheltui foart mult, cheltui cât ai până la urmă”, spune un alt turist.

Dar, sejurul în Vama Veche este printre cele mai ieftine de pe litoralul românesc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)
21:48 - Sancțiunea primită de un șofer prins pe DN 1 cu o viteză de 213 km/h. IPJ Sibiu: Viteza se premiază!
21:34 - Daniel Fenechiu (PNL): Este cât se poate de evident că Mircea Geoană e foarte neglijent cu anturajul. În momentul în care tu te afișezi cu anumite persoane, dai un semnal (VIDEO)