5 trucuri pentru organizarea bagajului. Cum să ai loc pentru toate obiectele necesare

5 trucuri pentru organizarea bagajului. Cum să ai loc pentru toate obiectele necesare
Foto: Pexels

Una dintre cele mai mari provocări înaintea plecării în vacanță este organizarea eficientă a bagajului. Îți dorești să iei cu tine întotdeauna multe lucruri, pentru a-ți asigura rutina și confortul pe care le ai acasă, dar te trezești că muți în valize tot dulapul și atunci începi să mai scoți din lucruri la întâmplare, iar la destinație constați că îți lipsește ceva esențial.

Dar poți să faci în așa fel încât să iei cu tine toate obiectele necesare dacă apelezi la câteva trucuri. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când îți pregătești bagajul pentru vacanță:

Atenție la volum

Este important să evaluezi corect volumul obiectelor pe care le pui în bagaj, începând cu încălțămintea și continuând cu articolele de igienă ori cele care îți asigură confortul și să le optimizezi. Astfel, pune-ți șampon, balsam, creme și orice produs cosmetic de uz curent în recipiente mici, care îți asigură cantitatea necesară în zilele de vacanță. Dacă fumezi, ia în calcul să-ți iei cu tine un dispozitiv electronic de vapat în locul clasicului cartuș de țigări. Poate că ai senzația că ai loc suficient pentru el, dar când pui alături alte lucruri absolut necesare s-ar putea să ajungi la concluzia că este uriaș și că te încurcă. În plus, utilizarea unui astfel de device are restricții mult mai puține la utilizare, iar acest lucru este în beneficiul tău. De asemenea, în loc să-ți iei 2-3 cărți pe care vrei să le citești în vacanță, pune în bagaj un eReader, mic și ușor, dar în care îți încape toată biblioteca 🙂 Aceeași rețetă trebuie aplicată cu oricare alt obiect pe care îl pui în bagaj – alege varianta mai redusă ca volum și vei putea să-ți iei cu tine cam tot ce-ți dorești.

Ia cu tine lucrurile esențiale

Atunci când îți faci bagajul începe cu lucrurile esențiale, cum ar fi medicamentele pe care le iei sau cele de prim ajutor, pentru situații de urgență, dar și alte articole despre care știi că îți sunt absolut necesare. Hainele și încălțămintea trebuie lăsate la urmă 🙂 Trebuie să recunoști că întotdeauna iei cu tine și articole pe care nu mai ajungi să le porți, însă ți-au ocupat loc în geantă. Calculează-ți numărul de haine în funcție de numărul de zile de ședere și lasă acasă rezervele. Până la urmă, poți îmbrăca o rochie și de două ori.

Verifică starea vremii

Este un lucru absolut necesar de făcut, care te va ajuta să-ți optimizezi bagajul. În general, avem tendința să ne pregătim pentru orice situație, iar la destinație ne trezim că avem hanorace și geci de ploaie, în condițiile în care pe toată perioada vacanței avem parte de căldură și soare, fără ploaie.

Ia în considerare mijlocul de transport

Lucrurile se simplifică destul de mult dacă alegi să mergi în vacanță cu mașina personală și poți lua cu tine aproape tot ce vrei, însă dacă folosești orice alt mijloc este esențial să verifici condițiile specificate pentru bagaje – număr și greutate. În situația în care mergi cu avionul este obligatoriu să te încadrezi în limitele stabilite de compania aeriană cu care zbori, pentru că te poți trezi că plătești mulți bani în plus pentru un bagaj sau chiar 2-3 kilograme în plus. Pe site-ul IATA (Asociația Internațională de Transport Aerian) vei găsi niște date generale despre greutate, dimensiuni și obiecte permise în bagaje, însă cel mai sigur este să verifici condițiile stabilite de compania la care ai biletul.

Lasă acasă ce poți cumpăra sau închiria la destinație

Mai ales în situația în care mergi cu avionul în vacanță este important să te gândești că sunt lucruri pentru care transportul ar putea fi costisitor. Sunt anumite articole, cum ar fi echipamentele de scufundare, salteaua gonflabilă, scaunele pliante și umbrelele de soare, pe care le poți închiria la destinație, la un preț accesibil. Vei avea mai puțin de cărat și griji în minus 🙂.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)