Idei de gustări delicioase și sănătoase care potolesc foamea fără să adauge kilograme în plus

Idei de gustări delicioase și sănătoase care potolesc foamea fără să adauge kilograme în plus
Sursa foto: Freepik/ @ freepik

Găsirea unor gustări delicioase și sănătoase, care în același timp potolesc foamea fără să adauge kilograme în plus, poate să fie o provocare. Multe dintre gustările delicioase sunt bogate în carbohidrați și sărace în nutrienți. Specialiștii de la Eat This au întocmit o listă cu gustări care îți vor satisface pofta și te vor menține sănătos.

Chipsuri de legume și popcorn sănătos

Înlocuiește chipsurile de cartofi obișnuite cu variante mai sănătoase din legume. Prepară-le în air fryer din sfeclă, cartofi dulci sau dovlecel pentru a obține o gustare cu un aport scăzut de calorii și bogată în antioxidanți. Acești antioxidanți contribuie la reducerea riscului de boli cronice, potrivit G4Food. 

Popcorn

Floricelele de porumb sunt printre cele mai sănătoase gustări. Adaugă merișoare sau alune pentru un amestec gustos și sănătos. Grăsimile sănătoase din alune te vor ajuta să te simți sătul până la următoarea masă.

Cartofi dulci prăjiți

Înlocuiește pâinea prăjită tradițională cu cartofi dulci prăjiți. Aceștia au un conținut scăzut de calorii și sunt bogați în fibre. Adaugă toppinguri precum guacamole sau unt de arahide pentru a crește aportul de fibre și a obține o gustare sățioasă și nutritivă.

Smoothie

Smoothi-urile sunt gustări excelente pentru cei care au un stil de viață activ. Poți adăuga orice ingredient îți place, cum ar fi unt de arahide, fructe, semințe, lapte sau pudră de proteine. O rețetă delicioasă este un smoothie cu zmeură, piersici, suc de portocale, banane, miere și iaurt grecesc. Această combinație oferă 14 grame de proteine și 7 grame de fibre, menținându-te sătul și energizat.

Frigărui de salată

Salatele sunt benefice pentru sănătate, dar nu întotdeauna atractive ca gustare. Încearcă frigăruile de salată, care combină felii de curcan, roșii cherry, castraveți, mozzarella și salată romană. Aceste frigărui oferă 17 grame de proteine și doar 160 de calorii, fiind o gustare perfectă pentru a-ți menține energia și senzația de sațietate pe parcursul zilei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”