O familie de români luptă de doi ani să îşi recupereze fetiţele luate abuziv în Suedia, după ce una dintre ele a minţit că este bătută / Natalia Intotero: „Nu am primit niciun răspuns din partea autorităților suedeze” (VIDEO)

O familie de români luptă de doi ani să îşi recupereze fetiţele luate abuziv în Suedia, după ce una dintre ele a minţit că este bătută / Natalia Intotero: Nu am primit niciun răspuns din partea autorităților suedeze (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Natalia Intotero

O familie de români stabilită în Suedia trece de mai bine de doi ani printr-o situație disperată. Părinţii se luptă să îşi recupereze fetiţele luate abuziv de autorităţile suedeze. Totul a început în decembrie 2022, când una dintre fiice le-a cerut părinţilor un laptop nou şi farduri. Supărată că s-au opus, fata de 11 ani a vrut să se răzbune şi le-a spus profesorilor că este bătută de părinţi.

O familie de români luptă de doi ani să îşi recupereze fetiţele luate abuziv în Suedia

Imediat, Sara şi sora ei mai mică, Tiana, au fost luate abuziv, direct de la şcoală, de Asistenţa Socială, chiar dacă fetiţele au mărturisit că a fost o minciună. Ulterior, Poliţia a închis cazul din lipsă de probe, însă copilele tot nu au fost lăsate să revină acasă.

Demersurile făcute de autoritățile române au fost complet ignorate de oficialii suedezi. Într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat că ultimele demersuri au fost făcute de autoritățile române în luna mai, însă nu au primit niciun răspuns. Se ia în calcul prin urmare trimiterea în Suedia a unei delegații comune formată din reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului:

“Statul român categoric trebuie să continue aceste demersuri pentru repatrierea celor două surori. Până acum, ultima solicitare a fost transmisă în data de 7 mai anul acesta și nu s-a primit răspuns din partea autorităților suedeze.

Am ținut legătura în permanență cu ambasadorul României în Suedia, dar în egală măsură și cu reprezentanții comisiei de politică externă de la Camera Deputaților și de la Senat. Așa cum ați văzut ieri cei doi reprezentanți au avut această conferință de presă trăgând un semnal de alarmă. Deocamdată nu am primit absolut nimic din partea autorităților și analizăm realizarea unei delegații comune, din partea Parlamentului României și din partea Guvernului în Suedia.

Din păcate nu a fost singurul caz. Categoric, toți cetățenii României care doresc să se stabilească pe teritoriul altei țări trebuie să cunoască legislația statului respectiv. De foarte multe ori aceștia se află în dificultate, cum este și acest caz, demersurile apoi sunt destul de dificile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)