Surse: Șeful IPJ Cluj a fost plasat sub control judiciar. Mihai Rus e acuzat că și-ar fi determinat subalternii să nu îi suspende permisul auto

Surse: Șeful IPJ Cluj a fost plasat sub control judiciar. Mihai Rus e acuzat că și-ar fi determinat subalternii să nu îi suspende permisul auto
Foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook

Chestorul Mihai Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Cluj, a fost plasat sub control judiciar, marți, iar procurorii DNA au luat aceeași decizie și pentru șeful de la Poliția Rutieră Cluj, și pentru doi agenți de poliție, au precizat surse judiciare pentru G4Media.

Mihai Rus ar fi fost plasat sub control judiciar

Șeful IPJ Cluj a fost reținut marți de procurori și este acuzat de aceștia că și-ar fi determinat subalternii să nu îi suspende permisul de conducere. Conform comunicatului transmis luni de DNA, el este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații.

Sursele G4Media spun că Mihai Rus nu are voie să intre în contact cu Rotar Mircea Aurelian, Pașca Ioan Raul, Mureșan Claudiu Cătălin, Țoc Sebastian și Neag Ciprian, dar nici să conducă autovehicule pe drumurile publice sau în afara acestora.

Procurorii DNA au efectuat, luni, mai multe percheziții la IPJ Cluj și la Poliția Rutieră Cluj.

Șeful IPJ Cluj ar fi fost oprit de polițiștii rutieri în finalul lunii aprilie

Într-o noapte din finalul lunii aprilie, chestorul Mihai Rus ar fi fost oprit de un echipaj în Cluj-Napoca, după ce mașina sa ar fi fost înregistrată pe radar cu viteza de 120 km/h, mai spun sursele G4Media.

Conform acelorași surse, șeful IPJ Cluj s-ar fi înțeles cu subalternii să nu îl sancționeze, iar ulterior, după ce a primit o adresă, ar fi completat-o cu numele soției sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`