Sfaturile unui nutriționist despre ce trebuie să mâncăm pe caniculă. Cristian Mărgărit: Alimentația nu poate scădea neapărat temperatura corpului, dar o poate menține jos (VIDEO)

Sfaturile unui nutriționist despre ce trebuie să mâncăm pe caniculă. Cristian Mărgărit: Alimentația nu poate scădea neapărat temperatura corpului, dar o poate menține jos (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Alimentația nu poate scădea neapărat temperatura corpului, dar o poate menține jos, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Nutriționistul Cristian Mărgărit, pe B1 TV, despre ce trebuie să mâncăm pe caniculă

Întrebat dacă alimentația poate scădea temperatura corpului, nutriționistul a spus: „Nu poate scădea neapărat temperatura corpului, dar o poate menține jos, consumând alimente care sunt bogate în apă, pentru că hidratarea este extrem de importantă, alimente care au mineralele necesare pe care noi le pierdem prin transpirație – și aici ne putem duce inclusiv către sucuri de legume, chiar sucuri de fructe naturale, în această perioadă, le putem amesteca cu apă pentru a le dilua, celebrul Ayran, care are și proteinele din iaurt, care are și niște calciu, în care punem un pic de sare și apă, evident, ajută hidratarea mai bine decât apa simplă. Supele, ciorbele”.

„Deci toate aceste alimente, hai să îi spunem, tradiționale, dar, foarte important, nu foarte reci. Pentru că dacă noi consumăm un aliment foarte rece în această perioadă, mă gândesc la apă cu gheață, sucuri cu gheață, înghețate etc., corpul va percepe asta ca pe un îndemn să producă și mai multă căldură. Deci trebuie să le mâncăm la temperatura camerei sau, eventual, un pic, un pic răcite, în niciun caz foarte, foarte reci, pentru că imediat corpul, repet, va începe să producă mai multă căldură, acest proces de termogeneză, se ridică temperatura corpului, transpirăm mai mult, ne deshidratăm mai mult”, a adăugat Cristian Margărit.

Semnele deshidratării

El a enumerat printre semnele deshidratării „lipsa de energie, durerile de cap, amețelile și, bineînțeles, uscăciunea gurii într-un final”.

„Trebuie să bem apă sau să consumăm aceste alimente bogate în apă înainte să ni se facă sete. În momentul când simțim senzația de sete, deja este târziu, deja suntem deshidratați, mai ales cei mai în vârstă dintre noi. Se confundă foamea cu setea și nu ne mai dăm seama că de fapt ne este sete, că suntem deshidratați, mâncăm ceva, ceea ce evident ne poate face rău, mai ales alimentele grele, grase”, a mai explicat Cristian Mărgărit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`