Vladimir Putin promite că va susține Coreea de Nord împotriva Statelor Unite

Vladimir Putin promite că va susține Coreea de Nord împotriva Statelor Unite
Sursa Foto: Hepta - Zuma Press / Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Președintele rus Vladimir Putin a promis, marți, 18 iunie, că va aprofunda legăturile comerciale și de securitate cu Coreea de Nord și că o va sprijini împotriva Statelor Unite.

Statele Unite și aliații asiatici vor să afle cât de departe va merge Rusia în sprijinul liderului nord-coreean Kim Jong Un, a cărui țară este singura care a efectuat teste cu arme nucleare în secolul XXI, scrie Reuters.

Putin, alături de Coreea de Nord, împotriva „inamicului insidios, periculos și agresiv”

Vladimir Putin l-a lăudat pe „tovarășul” Kim, promițând să „reziste împreună restricțiilor unilaterale ilegitime”, să dezvolte comerțul și să consolideze securitatea în întreaga Eurasie.

„Washingtonul, refuzând să pună în aplicare acordurile încheiate anterior, avansează în mod continuu noi cerințe, din ce în ce mai stricte și în mod evident inacceptabile”, a declarat Putin într-un articol tipărit pe prima pagină a unui ziar din Coreea de Nord.

„Rusia a sprijinit întotdeauna și va continua să sprijine RPDC și eroicul popor coreean în opoziția lor față de inamicul insidios, periculos și agresiv”, a adăugat el.

Putin a menționat că Uniunea Sovietică a fost prima care a recunoscut Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), fondată de bunicul lui Kim, Kim Il Sung, cu mai puțin de doi ani înainte de Războiul Coreean din 1950.

Condițiile impuse de Vladimir Putin pentru ca Rusia să înceteze focul în Ucraina

Vladimir Putin a declarat că Rusia va înceta focul și va intra în discuții de pace dacă Ucraina va renunța la ambițiile NATO și dacă își va retrage trupele din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

„De îndată ce declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni și, de asemenea, anunță oficial abandonarea planurilor lor de a adera la NATO – de partea noastră, imediat, literalmente, în același timp, minut, va urma un ordin de încetare a focului și de începere a negocierilor”, a spus el.

Repet, vom face acest lucru imediat. Desigur, vom garanta simultan retragerea nestingherită și în siguranță a unităților și formațiunilor ucrainene”, a adăugat președintele rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`