Thailanda legalizează căsătoriile între persoane de același sex. Proiectul de lege, adoptat

Thailanda legalizează căsătoriile între persoane de același sex. Proiectul de lege, adoptat
Sursa foto: Freepik.com

Thailanda a adoptat marți, 18 iunie, legea care legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Thailanda, prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează căsătoriile între persoanele de același sex

Senatul Thailandei a adoptat proiectul de lege cu 130 de voturi pentru, 4 împotrivă și câteva abțineri. Acesta a fost aprobat de Camera Reprezentanților în luna martie. Legislația ar urma să devină lege după ce va fi examinată de o comisie a Senatului și de Curtea Constituțională și după ce va primi acordul regal din partea regelui, o formalitate care se așteaptă în general să fie acordată.

„După 20 de ani în care am încercat să legalizăm această chestiune”, a declarat activista Plaifa Kyoka Shodladd, în vârstă de 18 ani, în sala Senatului după vot.

„În sfârșit, dragostea învinge”, a adăugat ea, potrivit The New York Times.

Adoptarea proiectului de lege subliniază statutul Thailandei de paradis relativ pentru cuplurile gay din Asia. Doar Taiwan și Nepal au legalizat căsătoriile între persoane de același sex.

Deși India a fost aproape de a face acest lucru anul trecut, Curtea Supremă a amânat decizia către Parlament. Premierul Narendra Modi s-a pronunțat ferm împotriva legalizării căsătoriilor gay.

La jumătatea lunii februarie, Grecia a aprobat un proiect de lege prin care permite căsătoriile între persoane de același sex.

În iunie anul trecut, Parlamentul eston a adoptat o lege care legalizează căsătoria între două persoane de același sex. Estonia a devenit astfel prima țară din fostul bloc comunist care autorizează căsătoria cuplurilor homosexuale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital
18:55 - „Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est chiar când vine și viitura de pe Dunăre. România nu are niciun expert în evaluarea digurilor. 5 județe ar putea fi înghițite de ape
18:14 - Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”
17:11 - Simona Halep revine pe teren chiar săptămâna viitoare. La ce turneu va participa (VIDEO)
16:42 - Neamț: Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat
16:17 - Moody’s a revizuit în jos prognoza privind creșterea economică a României și anticipează un deficit bugetar de 7,5% din PIB. Agenția crede că actuala coaliție PSD-PNL va rămâne la putere și după alegeri